hoe je een corian coutnertop naad

Een Corian werkblad is gevonden in vele keukens en het is gemaakt van acryl, die is gevormd om een ​​bepaald ontwerp. De meeste makers van deze aanrecht adviseren hun professionele expertise in de toetreding tot de hoeken, aangezien het proces sterk afwijkt van naaien gewone aanrecht, die meestal worden gelamineerd. Echter, is het mogelijk om dit proces te doen door jezelf, en je hoeft niet een professional nodig om uw Corian aanrecht naad. Hieronder is een gids om u te helpen bij het proces.

Reinig het aanrecht randen en de naad ondersteuning strip, met behulp van een doek nat met alcohol. Dit voorkomt dat vuil te plakken aan de strip later, om ervoor te steviger vasthouden. Zodra u het aanrecht schoon, gelijkmatig sommige siliconenkit op de bovenste randen van de kabinetten. plaats de naad steun strip voorzichtig onder de naad.

Stap 1: Voorbereidingen

Nog wat epoxy en breng een gelijkmatige laag op de randen van de Corian aanrecht, op de punten waar de zijden 2 wordt aangesloten. Solliciteer ook enkele epoxy op de steun strip die je eerder geplaatst. Breng daarna enige lijm op de houten blokken en zet 1 blok aan elke zijde van de 2 stukken met elkaar verbonden. Laat de lijm set, zodat de blokken stevig op zijn plaats zal zijn. Deze blokken dienen als buffer, wanneer de naden aan het aanrecht gedrukt. Ze voorkomen schade aan de naden, aangezien zij nemen de druk. Als u de klemmen rechtstreeks op de Corian aanrecht, zal het oppervlak beschadigen.

Stap 2: Het plaatsen van Houtsneden

Verkrijg de behuizing klemmen en gebruik ze op de houten blokken om de 2 delen van de Corian aanrecht samendrukken. Open de klem, en vervolgens klem neer op de houten blokken als je het vast. Sommige van de epoxy zal waarschijnlijk lekken, maar laat dit voor nu. Laat de epoxy opgericht, totdat de naden zijn stevig op hun plaats. Wacht een paar uur voordat u verder gaat. Ook wordt voorgesteld om de aanbevelingen van de epoxy te volgen, hoe lang je het moet laten drogen.

Stap 3: Druk op de 2 delen aan elkaar

Zodra de 2 delen aan elkaar zijn verbonden, verwijder de klemmen en giet alcohol rond de houten blokken. Dit moet de lijm los om de blokken te verwijderen. Verwijder de houten blokken zodra de lijm is verzacht. Doe dit voorzichtig, om schade aan het aanrecht voorkomen. Veeg het teveel alcohol die u op het hout gegoten.

Stap 4: Verwijder de houten blokken

Na het verwijderen van de houten blokken, zand de naden, met behulp van 100-grit schuurpapier. Gebruik 150-grit daarna, en 200-grit, totdat de naden glad zijn en de epoxy wordt verwijderd. Zorg dat er geen zand van de naden te veel, om te voorkomen waardoor ze lijken weer te duidelijk.

Stap 5: Schuur de naden

Klik hier voor de vlakschuurmachine en bevestig een buffer pad naar het. Zet hem op en buff de naden om een ​​mooie glanzende afwerking. Breng een stevige en gelijkmatige druk op de naden, en zorg ervoor dat je alles te dekken. Je hebt nu de naden van uw Corian aanrecht.

Stap 6: Het oppoetsen