hoe muziekinstrumenten Shellac

Leren hoe je muziekinstrumenten schellak kan bijdragen tot het behoud van de natuurlijke schoonheid van het hout en de intrinsieke waarde van het instrument. Muziekinstrument makers zijn al lange tijd in hoog aanzien voor het creëren van kunstwerken uit hout dat niet alleen visueel esthetisch, maar functioneel en het verstrekken van ontelbare uren plezier of luisteren of het spelen. De meest populaire toepassing voor het gebruik van schellak op muziekinstrumenten wordt genoemd “Frans polijsten. ‘Hier is hoe het moet;. Benodigde materialen; • Zacht katoen toepassing doeken; • Rubber schuren block; • vierkant blok hout; • Kleine squeeze flessen voor olie, schellak en alcohol; • Fijnkorrelige puimsteen; • Zout shaker; • Kleine schaal of kan deksel; • Het typen papier; Stap 1 – Mix Shellac; Meng vier ons van schellak vlokken in een pint van gedenatureerde alcohol. Laat het mengsel zitten ‘s nachts en vervolgens filteren om eventuele-un opgelost materiaal te verwijderen; Stap 2 – Breng Coat Spit;. Dit is de primaire vacht die drie keer wordt aangebracht met een zachte doek – niet een borstel. Wees voorzichtig om niet meer dan van toepassing op het inlegwerk of purflings op het instrument met een doek applicatie. Gebruik een zachte kameel haren borstel op inlegwerk. Laat de set voor enkele uren instrument; Stap 3 – Vul poriën en Grain,. – “. Poriënvulling” Sommige bossen sparren, ceder en esdoorn hoeven niet Anderen doen. Strooi een beetje puimsteen van het zoutvaatje op een natte doek gedrenkt in alcohol en olijfolie. Wrijf het doek over het hout in een cirkelvormige beweging. Grain vullen slechts kleine delen van het instrument, altijd in beweging puimsteenkorrels met een beetje meer alcohol. Gebruik een vochtige doek gelijkmatig verwijder eventuele verdwaalde puimsteen korrels alvorens verder te gaan; Stap 4 – Extra Coatings;. Met behulp van een zachte doek applicatie, duik in de schellak mengsel en wrijf langs de houtnerf aanbrengen van alcohol als nodig is om dun het mengsel. Nooit stoppen met bewegen, maar maken gebruik van een cirkelvormige beweging die je meeneemt uit het instrument en vervolgens weer in. Gebruik ronde en figuur acht moties in een continue beweging, gevolgd door lange trekken beroertes. Het is belangrijk om niet om de toepassing doek stationaire ooit voor u zal worden toevoeging van te veel schellak op het punt waar u gestopt bent te houden. Solliciteer ten minste vier extra coatings;. Stap 5 – Regel het mengsel; Na de eerste “spit jas,” je moet het toepassen van goed uitgedund lagen van schellak vermengd met extra alcohol. Voortdurend wring het doek een aantal om ervoor te zorgen dat het niet een blotting applicatie te verlaten. Gebruik een stukje typen papier om het doek deppen een beetje als je te veel mengsel op te zetten;. Stap 6 – Do the Edges niet verwaarlozen; Zorg ervoor dat alle van de randen van het instrument goed te dekken. Behandel deze als een apart oppervlak aanbrengen van schellak tijdens een andere sessie; Stap 7 – Leveling proces;. Met behulp van een rubber blok of een kurk onderste houten blok, wikkel het met 400 grit nat en droog schuurpapier papier “niveau” het instrument weer en top. Gebruik de palm van uw hand om zand een instrument nek en zijkanten met een opgevouwen 5 x 5 inch stuk van 400 grit nat en droog schuurpapier. Gebruik olijfolie voor u schuren smeermiddel. Gebruik altijd een cirkelvormige beweging en schuren veeg elk gebied werkte regelmatig om uw afwerking controleren.