hoe u uw tuin van maden ontdoen één keer per jaar

Maden zijn fly larven en kan worden gevonden op rottende vegetatie en rond de wortels van tuin planten zoals maïs, uien, rapen, wortelen, kool en zelfs fruitbomen. Ze kunnen veel schade aan de planten veroorzaken bij het eten van hun wortelsystemen, de wijze van het verkrijgen van water en voedingsstoffen uit de bodem vernietigen.

Meestal, als je gevlekte maden hebt, uw tuin planten zijn al beschadigd. Hoewel er vele manieren om zich te ontdoen van deze plagen in de tuin als je ze ziet, de beste manier om uw tuin volledig te beschermen is om preventieve maatregelen eenmaal per jaar. Voer de volgende stappen uit om het te ontdoen van alle maden u op dit moment en de kans op het krijgen van meer maden te verminderen.

Stap 1 – Zoek de Maggot Infestation

Als je anders gezonde planten zijn plotseling verwelken of als hun groei werd belemmerd, is er een goede kans dat je een maggot besmetting. De beste manier om erachter te komen of je dit probleem is om een ​​paar van de planten zorgvuldig te trekken van de bodem en onderzoekt de wortels. Als u slechts een wriemelende grayish- of geelwitte worm, dan weet je dat je een made probleem. Gebruik uw gehandschoende hand aan de grond te schudden om te zien of er nog meer zijn.

Stap 2 – Stop de Spread

Als ze klein is, dan weet je dat ze hebben onlangs uitgekomen en waarschijnlijk niet veel schade aangericht. Grote maden zijn ouder en hebben waarschijnlijk had een kans om meer schade aan uw planten te doen door het eten van meer van hun wortels.

Stap 3 – Dood Elke Gemiste Maggots en Eieren

Er is niet veel dat je kunt doen om een ​​besmette planten op te slaan. Als je geluk hebt het probleem te vroeg te hebben gevangen, zijn er een paar dingen die je kunt doen om andere planten te stoppen besmet te raken.

Stap 4 – Preventie

Eerst moet je de stervende planten en de bodem te verwijderen rond de stervende planten. De rot uit te sterven planten zal de wortel maggot vlieg die de kans dat het leggen van meer eieren en begint de cyclus weer opnieuw toe te trekken. De grond rond de vernietigde planten moet ook bij de besmette met eieren te verwijderen.

Aangetaste planten en de bodem moet worden verbrand of buiten gegooid in een dubbele verzegelde plastic vuilniszak. Laat ze niet te composteren.

Zelfs na het voltooien van de bovenstaande stap, is er een kans dat je kon geen enkele maggot hebben gemist of ei pod die de maggot cyclus weer helemaal opnieuw beginnen als deze niet behandeld vliegen.

Bestuif uw planten met diatomeeënaarde. Het is een fijn poeder gemaakt van de versteende resten van een soort van hard-dop algen. Het droogt uit maden en andere plagen in de tuin waardoor ze sterven.

Solliciteer gunstig nematoden om uw tuin als het vochtig is. Nematoden zijn levende organismen die maden zullen eten. voeg ze gewoon om water en spuit over het oppervlak van uw tuin als de temperatuur ten minste 55F. Water de nematoden gedurende twee dagen na aanbrenging.

Voorkom maggot vliegt van hun eieren leggen in de buurt van uw planten door ze te bedekken met drijvende rij covers. De vliegen ook de voorkeur aan om hun eieren te leggen in koele, vochtige omstandigheden. Probeer solarisatie uw installatie bedden om ze droger en warmer te maken.

Houd uw compost uit de buurt van uw tuin, omdat rottende vegetatie zal vliegen aan te trekken. Houd er ook afval uit de buurt van uw tuin en regelmatig schoon uit vuilnisbakken.