hoe je een beuk verplanten

Een beuk is een populaire groeiende boom met zowel amateurs als ervaren tuiniers. Ze zijn winterhard en kunnen aanpassen aan vrijwel elke grondsoort, in staat zelfs te groeien op een zandgrond met weinig voedingsstoffen. Echter, bij het planten van beuken is het belangrijk om zoveel zorgen de boom mogelijk te waarborgen dat het trauma van transplantatie overleeft.

Beuken hebben een fijn wortelgestel dat soms tijdens het transplanteren kan worden beschadigd. Als u zorg verplaatsen van een beuk van een andere locatie is het belangrijk om te onthouden om een ​​breed wortel bed te graven, in een poging om te voorkomen dat de wortels zo veel mogelijk te verstoren. De kraan wortels van beuken kan soms groter dan de beuk zelf-een 20-voet boom kan een 25-foot wortel te hebben, en het is belangrijk om zoveel mogelijk van de wortel mogelijk te houden. Maar het is ook mogelijk om de beuk om vrijwel geen penwortel helemaal niet, maar ondiepe vezelige wortels uitspreiden over een groot gebied, maar slechts het afdalen van een paar centimeters in de grond.

Het transplanteren van de Boom

Zodra u de boom en de wortel uit de grond hebben getild, niet de wortels vrij van grond te schudden. Plaats zoveel mogelijk van de grond en wortel combinatie in een pot als mogelijk, of wikkel in een jute zak tot klaar te verplanten. Als u het kopen van een tuincentrum, de boom in de jute plundering te houden tot het allerlaatste moment.

Overige informatie over Beukenbomen

Een beuk is best getransplanteerd in het vroege voorjaar maanden, wanneer het weer is mild genoeg om vorst te vermijden, maar niet zo heet dat de plant zal uitdrogen. Probeer het en vind een plek die goed heeft doorlatende grond, zoals beuken hou niet echt plassen.

Graaf een gat diep genoeg om het hele penwortel nemen. Verwijder alle jute plundering en stropdassen van de beuk, en zet rechtop in het gat: verspreid de wortels rond de onderkant van het gat.

Half-vullen met aarde en water grondig, laat de wortels en de bodem om te genieten van dit water, en dan is de bodem te vullen bijna tot aan de top. Laat de boom om zich te vestigen, en voeg dan meer water en mulch.

Nadat de boom is geplant, mulch goed rond de stam om de grond vochtig te houden, en beperk het gras hergroei. Vergeet niet om de mulch weg te houden van direct contact met de romp, zoals deze schimmel kan stimuleren. Beuken mag niet worden gesnoeid in de eerste twee jaar van de transplantatie, in plaats daarvan, regelmatig water en verwijder alle dode bladeren met de hand.

Het is een goed idee om geen van de grasmat, die werd verwijderd om te planten de beuk-zet het op de compost in plaats daarvan doorgeven. Herplant grasmat zorgt ervoor dat de boom uit te drogen.

Beuken moet zorgvuldig worden geknipt om ervoor te zorgen dat ze niet groeien lang en recht. Clipping de top van de boom regelmatig, zodat deze naar buiten groeit ook.