hoe je een kettingzaag slijpen

Verscherp je kettingzaag om het te herstellen in die scherpe efficiency het had toen u het apparaat kocht. Er zijn verschillende aanwijzingen dat een keten moet worden geslepen

Voor dit project, heb je een verscherping geleideplaat evenals verschillende metalen bestanden naar de verscherping behoeften te voldoen.

Stap 1 – Bereid Work Area

Indien mogelijk, verscherpen de keten binnen waar u een werkbank. Dit zal enige afleiding of elementen die de verscherping karwei niet of gevaarlijk kan maken te elimineren.

Stap 2 – Kies het juiste bestand

Als u de motorzaag op de juiste manier te houden, zal de juiste geselecteerde ronde vijl de 3 aparte hoeken op de kettingzaag mes te scherpen. Je moet de juiste maat bestand met de keten grootte en stijl te passen. In het algemeen, een 3/8-inch of een ¼-inch toonhoogte vraagt ​​om round-bestand dat is 5/32 van een inch. Gebruik een 3/16-inch file aan kettingen met a.325 toonhoogte. Neem contact op met de handleiding voor de goede en kleinbedrijf bestand om correct de ketting op de zaag te scherpen.

Stap 3 – Hoek Behandeling

De hoek waarin je de keten messen bestand is niet zo belangrijk als zorg ervoor dat de beschadigde metalen te verwijderen. Elk mes lijkt op het nummer “7” De 3 hoeken tot het dossier zijn de bovenplaat met een 30- tot 35-graden heeft. Net onder de bovenplaat is de snijhoek die is ingesteld als een beitel op 60 graden. De derde is de zijplaat die typisch moet worden vastgesteld op een 85-graden.

Stap 4 – Secure the4 Chain Saw

Met behulp van een beveiligde werkbank klem, plaatst u de kettingzaag, zodat het veilig is en niet kan bewegen.

Stap 4 – Plaats de Guide

Plaats de verscherping gids op de top van de frees te lijnen langs de verscherping hulplijnen.

Stap 5 – Gebruik de File

Die het bestand in beide handen, bestand van de binnenkant van het mes naar buiten toe te passen een klein beetje druk laten op de teruggaande slag. Het bestand wordt alleen knippen gaan in de voorwaartse beweging. De vijlgeleider werkt goed als niet meer dan 20 procent van het bestand boven de plaat.

Vijl eerst alle tanden aan de ene kant van de keten de eerste ofwel de rechter of linker kotters. Zodra één geheel kant wordt ingediend, het dossier van de andere. File elke snijder totdat u alle van de schade hebt verwijderd.

verscherpen altijd beide rit- en links-side cutters gelijkmatig of de ketting zal trekken naar één kant bij het snijden.