hoe je een lamp socket testen

De lampfitting geleidt elektriciteit gericht op de lamp. De fitting kan mislukken en als het licht niet meer branden je kunt testen de fitting te zien of het defect. Het volgende artikel zal u laten zien hoe u deze test te doen.

Bij het werken in de buurt van elektriciteit moet je jezelf altijd te beschermen. Als je gaat worden met de toegang tot fitting of bewegende draden zorg dan dat het is losgekoppeld of de stroom is uitgeschakeld op de aansluitkast. Als u een lamp socket werkt in het plafond dezelfde veiligheidsmaatregelen gelden. U kunt een lichte schok krijgen, maar er is een mogelijkheid dat een beroerte, hartaanval of overlijden kunnen voorkomen van direct contact met elektriciteit. Als u van plan bent om te werken met de draden dan gebruik maken van een spanning tester om ervoor te zorgen dat de stroom volledig is uitgeschakeld.

Stap 1 – Veiligheid

Dit is de makkelijkste manier om te testen of de fitting slecht is of als het probleem ergens anders in de lamp. Verwijder de lampenkap en de gloeilamp uit de lamp. Zorg ervoor dat de lamp in het stopcontact zit, of dat het instrument nog aan staat. Schakel de spanning tester en op de sonde in de fitting om de leiding hard in de bodem. Als de spanning tester brandt of piept dan is er stroom. Dit duidt op een goede aansluiting wat betekent dat de stekker of de gloeilamp is defect. Als het niet oplicht dan is het probleem nog steeds de fitting zijn.

Stap 2 – Test voor Basic Current

Als de lamp aansluiting in een plafond of wand is geïnstalleerd en verwijder de gloeilamp en lampenkap. Op basis van de fitting zal ten minste twee schroeven. Verwijder ze en leg ze opzij. De lampfitting zal kunnen worden verwijderd door deze naar beneden te trekken (voor een plafond) of niet (indien in een wand). De draden worden niet blootgesteld. Als het werken op een vloer lamp te verwijderen de schaduw, gloeilamp en de harp (de schaduw is geplaatst over dit). Druk de buitenste schil van de lamp stopcontact en trek het materiaal te verwijderen dan de isolatie.

Stap 3 – Toegang tot de Lamp Socket

Nu dat je getest op stroom in het stopcontact kunt u nu testen van de draden aangesloten op het stopcontact. Voor deze test je zult u wilt dat de stroom uitgeschakeld. Controleer dat het uit is met behulp van de spanning tester op de draden. Voor deze test kunt u gebruik maken van de continuïteit tester die zal testen voor de huidige van draad naar draad en het beëindigen van de punten. Begin door het aanraken van de tester om de schroef, dat houdt de zwarte draad (hete draad) en de andere sonde naar de grond (kan kale koper, gewoon schroef, metalen doos of een draad die ofwel bruin, groen of geel). Herhaal dit met elkaar verbinden van draad. Wanneer geen stroom wordt vanuit de contacten de fitting slecht.

Stap 3 – test voor Wire Current