hoe je een verdampende koeler motor vervangen

U vindt het misschien nodig zijn om uw verdampingskoeler motor te vervangen op een bepaald punt. Een verdampende koeler is ook bekend als een moeras koeler. Het maakt gebruik van verdamping van water aan de lucht afkoelen. Lucht door een natte filterkoek die bestaat uit pads. De lucht wordt gekoeld in het proces. Een waterpomp levert water aan pads die ze permanent nat houdt. De gekoelde lucht wordt door het hele huis verspreid door een fan motor. Na verloop van tijd kan de motor dalen in efficiëntie of de ontwikkeling van enkele mechanisch defect. Als u de defecte motor te vervangen, moet het de goede conditie van uw koelsysteem te herstellen.

Schakel de stroomvoorziening. Voor extra veiligheid, de stekker van de koeler uit het stopcontact. Dit zal u tegen elektrocutie te houden. Verwijder de schroevendraaiers dat de toegang panel plaats te houden. Leg ze op een veilige plaats.

Stap 1 – Verwijder de Access Panel

De motor is meestal bevestigd aan een riem die ook gaat over de poelie. Gebruik je sleutel om de bouten die de band veilig te verwijderen. Verwijder de riem van de motor en katrol. Controleer de conditie van de band. Als u vindt dat is versleten of beschadigd is, is het het beste om het te vervangen. Verkrijgen van een band die vergelijkbaar is met de oude.

Stap 2 – Verwijder de Belt

Koppel alle draden verbonden met de motor. Gebruik je sleutel om de bout die de poelie op zijn plaats houdt verwijderen. Maak de bouten die de motor te bevestigen op zijn berg. Plaats de bouten met de eerder verwijderde schroeven. Verwijder de defecte motor en leg het opzij.

Stap 3 – Verwijder de Motor

Met de oude motor verwijderd, creëert het een goede gelegenheid voor u om de binnenkant van de koeler te reinigen. Gebruik een zachte, vochtige doek weg te vegen het vuil van de binnenkant van het toestel.

Stap 4 – Maak de Inside

Haal de nieuwe motor uit de verpakking. Plaats het op de berg. Fit in alle bouten om de motor stevig vast te zetten. Zet de bout dat de katrol op zijn plaats houdt. Zorg ervoor dat de schijf goed is uitgelijnd in staat te stellen dat alles goed werkt. Gebruik je moersleutel om alle bouten vast te draaien. Bevestig alle kabels die u eerder naar de nieuwe motor zijn losgekoppeld. Zorg ervoor dat de draden op dezelfde positie innemen als voorheen.

Stap 5 – Installeer New Motor

Zet de riem over de motor en katrol. Stel de band op de juiste spanning met behulp van de riemspanner. Zodra u de juiste spanning, de terugkeer van de bouten die de band vast te zetten.

Stap 6 – Installeer de Belt

Stap 7 – Test de verdampingskoeler

Het is het beste om te bevestigen dat de nieuw geïnstalleerde motor werkt zoals het zou moeten, voordat u de behuizing terug. Hiermee kunt u om aanpassingen te maken als er iets niet goed is bevestigd. Sluit de koeler in het stopcontact. Schakel de koeler te testen of het werkt zoals het hoort. Zodra u tevreden bent dat het functioneel zijn, de terugkeer van de toegang paneel. Zet het paneel met de schroevendraaiers eerder verwijderd. Veeg de buitenkant van de koeler met een zachte, vochtige doek.