hoe je een wasmachine afvoerslang vervangen

De dagelijkse slijtage kunnen de wasmachine afvoerslang beschadigen na enkele jaren. De wasmachine afvoerslang is gemaakt van rubber. De kracht van het water stromende door de slang kan beschadigen. In deze situatie, de beste ding om te doen is om de wasmachine afvoerslang vervangen. Het is een ingewikkeld proces en kunnen thuis worden gedaan zonder de hulp van een professional. Lees verder om erachter te komen van de stappen die betrokken zijn bij het vervangen van de wasmachine afvoerslang.

Lees de handleiding voor de specificatie van de wasmachine afvoerslang te vinden. Als je niet in staat om het te vinden dan zijn, kijk naar de tab staal aan de achterkant van de wasmachine. Noteer het model en het serienummer.

Stap 1 – Specificatie

Ga naar uw hardware winkel en op basis van deze informatie zal de vertegenwoordiger in staat om u de juiste vervangende wasmachine afvoerslang.

Stap 2 – Hardware Store

Voordat u begint met het vervangen van de wasmachine afvoerslang, zorg ervoor dat de elektrische akkoord uit het stopcontact te trekken. Beter nog, schakelt u de stroomtoevoer naar het huis totdat de taak is voltooid.

Stap 3 – Vermogen

Ook zet de watertoevoer knop uit te schakelen. Als je het dan niet kan vinden tijdelijk uitschakelen het water aanvoerlijnen.

Stap 4 – Water

Til en verschuiving van de afvoerbuis in een emmer. Dit zal vergemakkelijken in de verzamelde water te stromen in de emmer in plaats van over de hele vloer.

Stap 5 – Drain Tube

De wasmachine afvoerslang zijn plaats gehouden met klemmen. Deze klemmen zijn bevestigd aan de achterkant van de wasmachine. Houd de klem met een tang en schroef de klem uit zijn positie met een schroevendraaier.

Stap 6 – Oude Drain Hose

Stap 7 – Clamp

Na het verwijderen van de klem inspecteren. Als het niet is beschadigd of aangetast door roest kan het opnieuw worden gebruikt. Zo niet gooi het weg en installeer een nieuwe klem.

Neem de nieuwe wasmachine afvoerslang en schuif de klem op. De klem moet gaan door middel van het rechte einde van de wasmachine afvoerslang.

Plaats nu de wasmachine afvoerslang op de connector. De aansluiting bevindt zich aan de achterzijde van de wasmachine. Schuif de klem naar de positie waar de afvoerslang rust op de connector.

Nu met een sleutel te maken van de greep van de klem strak. Zorg ervoor dat het past in de juiste wijze. Controleer de wasmachine afvoerslang te zien of het goed is geïnstalleerd.

Plaats de wasmachine weer op zijn plaats. Sluit de afvoerslang in de pijp.

Stap 8 – New Wasmachine Drain Hose

Stap 9 -Metal Connector

Stap 10 – Clamp

Schakel de stroomvoorziening en open de watertoevoer. Test de machine of alles werkt prima.

Stap 11 – Installatie

Stap 12 – Final Step