hoe om te scoren en te snijden baksteen

Heb je nodig om bakstenen te snijden om een ​​oneven einde of een hoek te passen? In dit artikel, zal zaken over hoe je in staat bent om dit te doen zal zijn te vereenvoudigen, en je zult ontdekken dat het niet een lastige taak te volbrengen. U kunt handmatig doen, of met behulp van een cirkelzaag.

Het eerste wat je moet doen is om de stenen aan alle kanten te markeren. Ofwel een gemetselde potlood of krijt, samen met een snelheid vierkant met een 90 graden lijn bereiken. Plaats de baksteen op een zachte ondergrond, hetzij op zand of zelfs op de bodem. Dit zal de klap van de hamer en beitel te verlichten.

Met behulp van hamer en beitel

Met de beitel, scoren langs de krijtlijn, in alle 4 regels. In dit stadium niet te veel kracht. U hoeft alleen de bakstenen scoren 3 millimeter of zo. Dit zal een gleuf te produceren in de bakstenen langs de ingesneden lijn. Zodra dit gebeurt op alle 4 zijden, breng een zware harde klap. Dit moet de baksteen in 2 splitsen Als je meer praktijk te verwerven, zult u in staat om te weten instinctief hoe hard om de beitel met de hamer te raken.

Stap 1-merken van de Baksteen

U moet nu ruwe punten weg te knippen. Hiervoor kunt u gebruik maken van de beitel en hamer of bij voorkeur, indien beschikbaar, gebruik dan een metselaar hamer. Het voordeel van de laatste is dat de hamer kan in één hand terwijl het geleiden van de stenen met de andere hand. Met de hamer en beitel, moet je de stenen te plaatsen op het zand, het gebruik van beide handen.

Stap 2-Score van de Baksteen

Trim de bakstenen totdat u ruwe plekken te verwijderen.

Stap 3-Trimmen

Als u van plan bent om meer dan een baksteen te snijden, met behulp van een cirkelzaag zal veel tijd besparen. Deze tool zal niet alleen dwars door de baksteen, maar zal ook u in staat om hoeken en ontwerpen te snijden. Cirkelzagen kan worden gebruikt om hout en andere materiaal te snijden, zolang je de juiste mes te gebruiken. Voor dit project, voeg een diamant getipt disc, die in staat is het snijden van de baksteen aan welke vorm en de hoek is.

Met behulp van een cirkelzaag

Met dezelfde techniek als hierboven en markeer de baksteen met krijt. In dit geval moet u beschermende kleding gebruiken. Zet de bril, om uw ogen, het masker te beschermen, als een veel stof zal worden uitgestoten, en de gehoorbescherming, omdat deze tool is nogal luidruchtig.

Stap 1-Score van de Baksteen

Stap 2-Trimmen de Brick

Plaats de baksteen op een stevige ondergrond. Schakel de cirkelzaag en vul de snede. Zorg ervoor dat het stof van je af wordt afgevoerd, om zo volledige visie van wat je doet te hebben.

Mocht u nodig hebt om een ​​halve cirkel trimmen in de bakstenen, trekt dit vooraf. Met de cirkelzaag, snijd een reeks lijnen net voor de gemarkeerde lijn. Gebruik makend van de beitel en hamer, chip weg eventuele overschotten, uithakken van de curve. Deze techniek kan worden gebruikt voor vrijwel elk type hoek u nodig.