hoe stoom te reinigen een vrachtwagenmotor

Het is aangeraden dat bestuurders schoonmaken van hun truck motor om de 3 tot 5 jaar. Evenals het behoud van toestand van de motor, het regelmatig reinigen helpt bij het verwijderen van de opbouw van schimmel, zout en verkeer grime. Een schone motor zal ook helpen om gemakkelijk ter plaatse vroege tekenen van corrosie, lekkage of slijtage van de motor. Het schoonmaken van een vrachtwagenmotor is een taak die gemakkelijk zelf kan worden afgerond.

Een hete water stoomreiniger is een geavanceerde wasmachine die zeer weinig water gebruikt in vergelijking met een standaard hogedrukreiniger. Het wassen van je truck engine gebruik van een conventionele hogedrukreiniger wordt beschouwd als een slecht idee door de meeste monteurs als het hoge niveau van het water dat gebruikt wordt daadwerkelijk bevordert roest en afbraak onder de motorkap. Een hete water stoomreiniger produceert een lage-druk nevel die vuil op een veilige en efficiƫnte wijze verwijdert.

Stap 1 – Het gebruik van de juiste apparatuur

Zorg ervoor dat de truck motor is uitgeschakeld voor ten minste een uur voor het schoonmaken begint. Werken met een stoomreiniger op een hete motor kan een gebarsten cilinderkop en bijkomende schade. Bovendien kan ernstige brandwonden worden geleden als het werken op een warme vrachtwagenmotor. Om te bepalen of de motor is voldoende koel, houd uw hand zes duim weg van de motor. Als er te veel warmte wordt nog steeds geproduceerd, laat de truck afkoelen voor een tijdje langer. Idealiter zou de motor zelf warm aan te zijn op de perfecte reinigingstemperatuur.

Stap 2 – Controle van de motortemperatuur

Spray de belangrijkste gebieden van de motor met uw motor ontvetter. Dit zal helpen om vrij meeste vuil vast aan het oppervlak van de motor. Gebruik plastic zakken en elastiekjes als dekmantel voor een aantal van de meer kwetsbare gebieden van de motor, zoals de spoel, luchtinlaten en de elektrische behuizing. Het is zeer belangrijk op te merken dat overmatige blootstelling aan de straal van een stoomreiniger kan resulteren in de elektronische storing op moderne voertuigen. Dit kan gebeuren wanneer elektronische sensoren onder de motorkap aangetast worden en dit kan gemakkelijk worden voorkomen door de juiste verzegelen alle elektronische behuizingen voordat stoom reinigen van uw truck motor.

Stap 3 – Het voorbereiden van de motorruimte

Sluit de stoomreiniger naar een nabijgelegen stopcontact en laat het verwarmen. Zodra de kookstand licht verschijnt als ‘klaar’ op het bedieningspaneel van de stoomreiniger, beginnen sproeien van stoom op de motor oppervlak. Zorg ervoor dat u de straal van toepassing vanaf een veilige afstand tot backsplashing stoom te voorkomen op je gezicht. Bovendien, het sproeien van de straal te dicht bij de motor componenten kunnen beschadigen.

Stap 4 – Stomen en drogen

Vergeet niet om lage buigen en het werk van de jet onder de motor chassis en wielkasten. Zorg ervoor dat de motor is grondig gespoeld losse puin en ontvetter. De motorruimte en de component kan worden schoongeveegd met een droge doek om te voltooien.

Stap 5 – Afwerking

Nu de truck motor schoon is, kunt u wensen u een metallic wax van toepassing op metalen onderdelen in de motorruimte, vooral voor degenen zien vroege tekenen van corrosie. U kunt ook beschermer van toepassing op de rubber schoonspuiten onderdelen indien nodig en deze voorzorgsmaatregelen procedures zullen helpen om levensduur van de motor te handhaven. Vergeet niet om alle elastiekjes en plastic zakken te verwijderen voordat u wegrijdt.