hoe tegel een patio plaat

Een patio plaat kan accent worden gegeven door het leggen van tegels over. Tegels komen in een verscheidenheid aan materialen, textuur en kleuren. De truc is om te zoeken naar de meest compatibele kleur en textuur die zal mengen met de achtergrond. Het proces is eenvoudig, zelfs voor een gemiddelde doe-het-zelver.

Het is essentieel dat de patio plaat is schoon, droog en vlak alvorens de tegels proces, zo niet, de nieuw geïnstalleerde tegels gemakkelijk af komen. Gebruik een oplossing van TSP (trinatriumfosfaat) om het vuil en olie van het oppervlak te verwijderen. Next, schrobben het oppervlak en spoel af met water. Laat het oppervlak drogen.

Stap 1 – Surface Voorbereidingen

Controleer of het oppervlak niveau. Als er sprake is van ongelijke oppervlakken, meng een aantal concrete patch en toe te passen gelijkmatig op het oppervlak vlakheid te corrigeren. Laat de pleister om te drogen. Breng een sealer over de platen om te voorkomen dat vocht uit de afwikkeling van onder de pannen en om hen in staat stellen om gemakkelijk te plakken.

Stap 2 – tegels Voorbereidingen

Kies tegels ontworpen voor gebruik buitenshuis, zoals interne tegels anders worden ontworpen. Controleer of de tegels ook ontworpen ondoordringbaar voor vocht zijn. Select tegels zijn geschikt voor de klimatologische omstandigheden in uw omgeving.

Stap 3 – Leg de eerste rij van Tiles

Meet het gehele gebied van het terras en gebruik die meting om een ​​schatting van het aantal tegels te gebruiken. Zoek een geschikte startpunt op de patio en markeren met een krijt en een rechte rand. Dit zorgt ervoor dat de eerste rij tegels is zelfs en vierkant.

Stap 4 – Voegen

Meng thinset mortel in een container. Bij het beginpunt, verspreid de mortel genoeg voor 2-3 tegels met een getande spaan. Leg de eerste set van tegels op de mortel. Gebruik spacers zodat de tegels gelijkmatig gelegd over de mortel. Aan de rand van de eerste rij, de laatste tegel moet worden gesneden om de patio plaat passen. Gebruik een tegelsnijder voor dit doel. Snijd de tegel recht en zelfs voor het leggen het. Ga verder met de volgende rijen op dezelfde manier totdat het gehele oppervlak is betegeld patio.

Laat de thinset mortel om ‘s nachts of afhankelijk van de aanbevolen lengte van de tijd van de fabrikant voor het voegen te genezen. Gebruik geschuurd specie of epoxy grout om maximale bescherming tegen de gevolgen van het weer te waarborgen. Meng het voegmateriaal volgens de instructies van de fabrikant.

Gebruik een rubberen drijver aan de voeg te forceren tussen de tegels. Veeg overtollige specie met een vochtige spons of doek. Wanneer de specie droog is, te controleren op lage plekken. Repareren door het aanbrengen van specie opnieuw met de rubber float. Maak de overtollige mortel en laat het volledig te genezen, afhankelijk van aanbevolen uithardingstijd van de fabrikant. Reinig de betegelde terras met water en een scrub.