hoe je een ontsteking module te testen

De ontsteking module is verantwoordelijk voor het creƫren van de vonk die uw motor start dus als uw auto niet zal omdraaien, het testen van de ontsteking module is een goede plek om te beginnen. U wilt bepalen of de ontsteking module wordt elektriciteit produceren en dat de elektriciteit wordt om naar de bougies om uw motor te gaan. Met het contact module wordt aan beide zijden van het dashboard, zal je wat hulp bij het testen nodig. Care is ook nodig, want je werkt met elektriciteit.

Om de ontstekingsmodule te lokaliseren, verwijzen naar een schakelschema voor specifieke merk en model van uw voertuig. De locatie van de ontsteking module veranderingen in verschillende merken en modellen, dus is het belangrijk om de juiste diagram hebben. Zodra je het contact module hebt gevonden, identificeren van de terminals lopen in en uit de module.

Stap 1 – Zoek Ignition Module

Aard de negatieve kabel van uw DVOM aan het frame van het voertuig. Terwijl uw partner draait de contactsleutel, sonde terminals het contact module voor de huidige. Als er geen stroom, moet u uw ontsteker vervangen.

Stap 2 – Controleer Module Current

Als er een elektrische stroom wordt geproduceerd door de ontsteking module, bevestigt een test licht om uw bougie terminals. Als het lampje knippert wanneer het contact wordt aangezwengeld, uw probleem is elders. Als het lampje niet gaat branden, gebruik je DVOM om de lengte van de draad controleren van de ontsteker aan op de bougies te vinden waar het circuit is gebroken.

Stap 3 – Controleer Spark Plug Current