hoe je een varen uit zaad starten

Technisch gezien een varen zaad verwijst naar de spore die afkomstig is van een volwassene varen. Dit komt door het feit dat varens zaadloze planten. Met behulp van de sporen van een volwassene varen kunt u een nieuwe vareninstallatie planten. Dit is wat we moeten worden beschrijven en verklaren hieronder.

Begin met het verzamelen van sporen van volwassen varens. Dit zijn de zaden moet een nieuw varen starten. Sporen zijn minuscuul en een goede manier om ze te verzamelen is om de bladeren van de varen zachtjes tikken om hen te helpen af ​​te vallen uit de onderkant van de bladeren. Houd een vel papier onder de sporen vast te leggen. Anders kunt u een aantal sporen te kopen van gespecialiseerde tuinieren winkels.

Stap 1: Verzamel de Sporen

Daarna moet u de meest geschikte gebied te selecteren om uw varens te planten. Met varens voldoende vocht en vocht niveaus zijn belangrijk. Varens groeien het best wanneer er een goed niveau van het water in de bodem en in de lucht. Een ander belangrijk aspect is om te proberen om gebieden die zijn blootgesteld aan direct zonlicht te vermijden. Vandaar, schaduwrijke plekken met vochtige bodem het beste als u buiten zal de groei van de varens. Als u liever om te groeien binnen kiezen voor een kamer waar er geen direct zonlicht gedurende het grootste deel van de dag. Zorg ervoor dat de pot is van een geschikte grootte en dat het zal genoeg water behouden om een ​​goede luchtvochtigheid en vocht niveaus te bieden aan de groeiende varens. U kan nodig zijn om tl-lampen te gebruiken om een ​​goede bron van licht om de sporen te groeien, maar in gedachten te houden aan fel licht te vermijden. Hoewel het niet veel verschil maken of je kiest om ze binnen o buiten te laten groeien, is het meestal voorgesteld om te proberen hun toevlucht nemen tot een binnenmilieu als het klimaat is koud en ijzig.

Stap 2: Kies een geschikte ruimte waar te planten

Varens moeten rijke en luchtige bodem om goed te groeien. Als u denkt dat de bodem is niet zo rijk je kan proberen om organisch materiaal toe te voegen met behulp van een aantal organische compost. Als je gaat naar de varens binnenshuis groeien, zorg ervoor dat de pot met voldoende grond te vullen.

Stap 3: Bereid de Soil

Zodra de bodem klaar is kun je de sporen te planten in de plantenbakken, of anders in de pot. Kieming mag slechts een paar dagen om te beginnen.

Stap 4: Plant de Sporen

Zorg ervoor dat u dagelijks te volgen en hen te voorzien van voldoende water om de groei te bevorderen. Varens groeien het best wanneer ze veel water om hen te helpen te voeden en te groeien. Als je ze buiten geplant moet u speciale aandacht te besteden aan complicaties zoals mossen, schimmels, insecten en algen.

Stap 5: Daily Care en onderzoeken

Met bijzondere aandacht voor de vochtigheidsgraad en de verschillende andere overwegingen boven je beschreven moet beheren om uw eigen varens groeien van zaden. Vergeet niet dat de eerste paar dagen als jonge planten zijn de meest cruciale fasen die constante monitoring nodig.