hoe om te trainen wijnstokken op een hek

Amy Jensen is een freelance schrijver voor meer dan 4 jaar op een breed scala van onderwerpen geweest. Ze heeft altijd een doe-het-zelf soort meisje geweest, leren hoe om dingen te doen door haar eigen creativiteit en onderzoek. In haar vrije tijd houdt ze naar de tuin, koken, schoonmaken, en neem het op projecten rond het huis. Van decoreren en vintage mode tot voeding en reizen, houdt ze van het schrijven over haar vele interesses.

Vines zijn een mooie aanvulling op elke buiten inrichting, maar hoe weten ze welke manier om te groeien? Het trainen van wijnstokken aan een hek, muur volgen, of te laten groeien tot een hekwerk kost tijd en een aantal ernstige know-how. Met regelmatige verzorging en onderhoud, zal uw wijnstokken precies te laten groeien, waar u ze wilt hebben, het verstrekken van extra privacy, camouflage, of decoratie voor uw outdoor landschap.

onderwerpen

Stap 1: Het kiezen van de Vines

Verschillende soorten van de wijnstokken groeien verschillend – sommigen van hen hebben bloemen, terwijl anderen zoete geuren of uniek gekleurde bladeren. Bij de keuze van de plant om te groeien langs uw hek, is het belangrijk om eerst het doel van de wijnstokken te beslissen. Als uw doel is extra privacy, kan een plant met grotere bladeren en dikke bladerdek uw beste weddenschap, zoals een klimop met zijn grote bladeren, die door middel van koudere temperaturen kan leven. Kamperfoelie kunnen ook zorgen voor privacy, maar bepaalde soorten zullen bijen, vlinders en vogels aan te trekken.

Als je mooie, bloeiende wijnstokken wenst, zal de jaarlijkse planten zoals Morning Glory privacy in het voorjaar en de zomer, maar als het winter wordt u een aantal van die verliezen als de bloemen vallen. Trumpet Vines kan warmer, droger temperaturen te weerstaan ​​en hebben een jaarlijkse bloemen die kolibries aan te trekken.

Voor een mooie geur, probeer Wisteria, die enkele jaren kan duren tot bloei, maar waarvan de geur is absoluut de moeite waard. Klimrozen zijn precies dat – rozen die hun doornen gebruiken om te klimmen langs muren en hekken. Voor echt mooi geuren in de zomermaanden, probeer het planten van lavendel of Jasmine naast enkele van deze wijngaarden of op eigen.

Stap 2: de aanplant van wijnstokken

De meeste wijnstokken zullen groeien van nature een hek in plaats van langs het. Met het oog op een groot gebied van schermen te dekken, zou je plant een wijnstok elke voet of zo. Anders, met het oog op minder planten te gebruiken, moet u de wijnstok te groeien en langs het hek te trainen. U kunt koord, installatie tape of elastiekjes gebruiken om curve uw wijnstok in de richting die je zou willen groeien. Een trellis of andere houten steun kan tegen een muur of wand worden gebracht en worden gebruikt om houden zware wijnranken, die vervolgens kunnen worden gekoppeld aan de trellis.

Stap 3: Training Vines to Grow

Alle soorten van de wijnstokken moeten enige steun om te groeien langs een oppervlak, tenzij ze een van de weinige soorten die van nature zich vastklampen aan alles, zoals Ivy, wilde wingerd, of andere vastklampen wijnstokken. Als ze een soort van wijnstokken die van nature krullen en wraps rond een hek of latwerk, kunt u de wijnranken rond en door deze oppervlakken gemakkelijk te wikkelen zonder nadelige gevolgen voor de plant. Wanneer wijnstokken groter worden, kan je langer delen van de plant waar je zou willen dat ze om te groeien met een touwtje of plantaardige tape en ontkoppelen oude strijkers en knopen als je wilt binden. Koppelverkoop de plant naar het hek of een latwerk houdt het op en leidt deze in de richting die u wenst om te groeien.

Stap 4: Regelmatige verzorging en onderhoud

Terwijl wijnstokken nemen veel minder werk en onderhoud dan een moestuin, ze moeten nog steeds veel zorg en liefde. Ten eerste, zorg ervoor dat uw wijnstokken genoeg water, afhankelijk van hun type. In de tweede plaats, wijnstokken vereisen veel zonlicht en voedselrijke bodem. Bepaalde soorten van de wijnstokken kan bijzonder snel groeien, dus het is belangrijk om de wijnstokken regelmatig te controleren en ervoor zorgen dat ze niet uit de hand gelopen. Trim wijnstokken die groeien in gebieden die u niet wilt dat ze, of leiden ze terug langs het hek of muur.