hoe blikschaar te scherpen

Anders dan de misleidende naam kan blikschaar worden gebruikt om een ​​reeks van verschillende metalen snijden. Om dit efficiënt te doen, is het noodzakelijk te waarborgen dat verscherping van de snijranden een rol in het regelmatig onderhoud speelt.

Of u nu met behulp van een automatische molen of een bestand, moet u beginnen door het verrichten van een beetje voorbereiding. Begin met het gebruik van een ruwe doek de zorgvuldig veeg de bladen van de blikschaar om eventueel vuil of stof die aanwezig zijn op het kan worden verwijderd. Voorafgaand aan het uitvoeren van een werk, moet u een aantal stappen te ondernemen om jezelf te beschermen tegen rondvliegende deeltjes van metaal. Naast het sluiten nauwsluitende overalls, moet u ook gebruik maken van een veiligheidsbril, gezichtsmasker en handschoenen. Je zult vaak zien dat gehoorbescherming is vereist bij het gebruik van een automatische slijpmachine te wijten aan het niveau van het geluid dat de molen produceert.

Stap 1 – Voorbereiding

Met het oog op de taak van het aanscherpen van de blikschaar naar behoren te voltooien, zal je vinden het vaak makkelijker om elkaar de twee kanten van het gereedschap te nemen. Afhankelijk van het type van bevestigingsmiddelen die de componenten met elkaar, zult u in staat om een ​​sleutel of een tang te gebruiken om de sluiting te verwijderen. Deze actie zal de veer die de werking van het instrument helpt los te maken. De sluiting moet zorgvuldig worden gereserveerd naast de sluiting. Als je niet nodig achten het demonteren, openen de bladen zo breed als ze in staat zijn.

Stap 2 – Demonteer

Wanneer u een bestand naar een paar blikschaar te scherpen, zal het nuttig zijn om dat veilig te stellen in een tabel vice alvorens zijn. Als je het uit elkaar hebt genomen, werken op elk stuk afzonderlijk. Nader te onderzoeken, zowel van de messen te controleren op eventuele gebreken of inkepingen in de metaal- en zich te concentreren op de punten waar je ze vinden. Stevig vast het bestand en de hoek het zo dat je gewoon werken aan het blad in plaats van het gezicht van de tool. Verplaats het bestand in één richting, terwijl je wennen aan de hoeveelheid druk die je nodig hebt om toe te passen. Houd een oogje op uw vooruitgang om te controleren of uw acties effectief zijn. Eindig door het polijsten van het blad met een slijpsteen na inweken met water. Plaats het op een stevige vlakke ondergrond en polijst de afgeschuinde rand.

Stap 3 – File

Bij gebruik van een automatische slijpschijf aan de blikschaar scherpen, zorgen dat het in goede staat en op volle snelheid voordat u begint. Stevig de bladen tegen de wielen waardoor de hoek opgesteld naar juiste rand staat in contact met het wiel te maken is. Controleer de rand op een regelmatige basis om te zien hoe het werkt. Volg dit met behulp van een wetsteen, zoals hierboven. Veeg het mes met een doek voordat testen op een stuk papier. Wanneer de snede is bevredigend, monteer het gereedschap.

Stap 4 – slijpmachine