hoe ijs plant zaaien

Ice Planten hebben vlezige, sappige bladeren en komen oorspronkelijk uit dorre, droge, warme gebieden van de wereld, zoals Zuid-Afrika. Afhankelijk van het ras, worden ze ingedeeld als vaste planten, sub-struiken of eenjarigen compatibel met vele verschillende klimaatzones. Ice Planten zijn gemakkelijk te kweken en kan worden geplant uit zaden eenmaal tuinders hebben bepaald welk ras ze willen in hun tuin.

Step One – Onderzoek naar Ice Plants

Gardeners moet de aard van de Installatie van het ijs ze willen groeien, afhankelijk van het beoogde gebruik te selecteren. Bijna alle ijs Planten kunnen worden gebruikt als bodembedekker hoewel de meerderheid geen voetverkeer tolereren.

The Family (Aizoaceae of ficoidaceae) bevat 135 geslachten en ongeveer 1900 soorten. Niet al deze rassen zijn uitwisselbaar. Sommige zijn dichter, sommige hebben grotere bloemen en sommige hebben zwaardere gebladerte. De meeste planten hebben aantrekkelijke bladeren en bloemen die komen in een verscheidenheid van kleuren. Zodra een tuinman heeft besloten op de verscheidenheid, de volgende stap is om zaden te verwerven.

Stap twee – Ice Plant Zaden

De meeste lokale kwekerijen verkopen Ice zaden van de installatie en ze kunnen worden gekocht van een aantal zaadbedrijven, hetzij per post of via online sites. Sommige gebieden beperken de aard van de Installatie van het ijs dat kan geïnstalleerd, zodat alle verscheidenheid van zaden zijn mogelijk niet beschikbaar in alle gebieden.

Stap drie – voorbereiding van de bodem

De meeste Ice planten kiest voor licht, zanderige bodem met volle zon, hoewel sommige tolereren wat schaduw vrij goed. Sommige soorten groeien in vrijwel elke grondsoort en eigenlijk liever een droge harde-verpakt gebied om de concurrentie van andere planten te ontmoedigen. In elk geval moet de bodem zo licht worden bekrast zaden goed contact kunnen maken.

Stap Vier – Zaaien Ice Plant Zaden

Ice Planten kunnen worden geplant in de buitenlucht tuinen uit zaad wanneer alle gevaar van vorst voorbij is. Het zaad moet dun worden verspreid in het gewenste gebied en daarna licht geharkt in de bodem en gedrenkt. In koudere gebieden, moet zaden binnenshuis geplant worden ten minste twee maanden voorafgaand aan de veilige outdoor planten vervolgens getransplanteerd naar het gewenste gebied. Wat ijs planten, zoals Trailing Ice Plant (IJskruid) “self-sow” ooit begon en zal verspreiden en dikker op hun eigen.

Stap vijf – Wij zorgen voor Ice Plants

De meeste Ice Planten zijn hitte en droogte tolerant. Sommige tuinders geloven Ice Plants toe te voegen natrium aan de grond rond hun wortels die andere planten ontmoedigt groeien in hun nabijheid. Hierdoor occasioneel zware inweken is gunstig voor de meeste Ice Plants hoewel ze goed met slechts af water.

Ice planten worden vaak gebruikt als een vaste plant bodembedekker en worden gewoonlijk “steen planten” of “tapijt onkruid”. Veel tuinders gebruiken ze in succulent tuinen waar het verkeer is minimaal

In de koude winter klimaten, kan het ijs planten worden gebruikt als kamerplanten, zomer bloembakken of opknoping manden die binnenshuis als het weer veranderingen kunnen worden genomen.

Verschillende ijs planten zijn eetbaar. Een ras genaamd “Nieuw-Zeelandse spinazie” (Tetragonia tetragonioides) wordt gebruikt in high-end salades.