hoe je een glazen douche deur vegen vervangen

Een glazen douchedeur sweep is de strook van rubber of een soortgelijk materiaal dat lijnen de basis van uw douche deur en voorkomt lekkage terwijl het water loopt. Als je hebt gemerkt dat water lijkt op te bouwen op de vloer van uw badkamer, terwijl u de douche lopen, is het waarschijnlijk dat je vegen een deel van zijn doeltreffendheid heeft verloren. Het vervangen van de strip zal helpen om uw badkamer droog tijdens het douchen te houden. Volg deze stappen om de rubberen sweep te vervangen voor een glazen douchedeur in uw huis.

Stap 1 – Verzamel uw materiaal en gereedschap

Voordat u begint met een nieuwe douche sweep te installeren, moet u alle van de juiste materialen en gereedschappen voor de baan te verzamelen. Verzamel de volgende items voordat u begint

Een nieuwe deur vegen is beschikbaar tegen een hardware of thuis verbetering winkel. Als je problemen hebt het bepalen van de sweep dat je nodig hebt, in overleg met een vertegenwoordiger in de winkel.

Stap 2 – Verwijder de Bestaande Sweep

Open de douche deur en voor te bereiden om de bestaande douche sweep te verwijderen. Als de sweep is vastgelijmd aan de basis van de douche, pak een van de uiteinden van de sweep en stevig trek de sweep van de deur tot het hele stuk langzaam loskomt. Als de sweep is verbonden met de basis van een douchedeur baan, kan het nodig zijn om het losschroeven van het spoor om het te verwijderen.

Als je een moeilijke tijd bepalen van de juiste maat voor uw vervangende sweep gehad, neem de verwijderde sweep in een ijzerhandel om het te matchen met een nieuwe. De hoogte van de twee zwaaien zal hetzelfde zijn, maar de nieuwe sweep waarschijnlijk langer zijn dan de bestaande, dit is geen probleem.

Stap 3 – Snijd de nieuwe Sweep op lengte

Gebruik een schaar om de nieuwe sweep te snijden, zodat het dezelfde lengte heeft als de oude. Op dit punt moeten de twee sweeps exact dezelfde hoogte en lengte, en u bent klaar om de nieuwe sweep in de douchebak te installeren bent.

Stap 4 – Installeer de nieuwe Sweep

Monteer de nieuwe sweep in de basis van de douche. Het zou heel goed passen en zorgen voor een luchtdichte afdichting zodat het water niet in staat zal zijn om lekken van de basis van de douche. Als de nieuwe sweep sticks, terwijl je probeert om het te installeren, of als het lijkt een beetje te krap om te passen in de douche, gebruik vaseline te helpen smeren. Als de sweep te lang is, kan het nodig zijn om de grootte opnieuw aan te passen met een schaar.

Als uw nieuwe sweep nog steeds niet lijkt om te voorkomen dat water lekken, overwegen gebruik te kalefateren aan de basis van de douche opnieuw te verzegelen, of een loodgieter bellen voor een professioneel advies.