hoe je een natuurlijke gasleiding te dichten

Het gebeurt zelden dat een natuurlijk gasleiding last van lekkages. Wanneer echter een lek gebeurt, kan het zeer gevaarlijk zijn. De natuurlijke gas dat ontsnapt uit de leidingen kan koolmonoxidevergiftiging om mensen en huisdieren veroorzaken. Erger nog, het kan leiden tot een explosie. Met alle risico’s verbonden met lekkende aardgas lijnen, is het sterk aanbevolen dat u onmiddellijk actie ondernemen wanneer lekkende gas wordt gedetecteerd.

De beste actie die u kunt nemen om het probleem van een lekkende aardgas pijpleiding op te lossen is om te bellen een professional. Echter, in gevallen waar u hoeft te doen de vaststelling van jezelf te wijten aan welke reden dan ook, volgt u deze procedures.

Stap 1 – Sluit de gasklep

Stop de stroom van gas door het afsluiten van de gasklep die de stroom van de brandstof in uw huis regelt. Op deze manier zul je in staat zijn om veilig reparaties uit te voeren op de buis.

Stap 2 – Kijk haarscheurtjes of Holes

Grondig te inspecteren de pijp en kijk voor gaten en scheuren op het oppervlak. Controleer ook voor misvormingen en andere onregelmatigheden. Wees voorzichtig in dit te doen, als het oppervlak van de lekkende pijp gas kunnen bevatten.

Stap 3 – Sluit de Cracks

Koop wat mantelbuizen van de lokale sanitair winkel. Kies degenen die worden beoordeeld in het bijzonder voor gasleidingen. Bijzondere aandacht besteden aan het materiaal waaruit de mouwen zijn gemaakt van. Indien mogelijk, de aankoop synthetische hulzen die zijn gemaakt van epoxyhars gebaseerde materialen en glasvezel. Vermijd het gebruik van gips en mortel.

Stap 4 – Controleer pijpschroefdraad

Lekken kunnen ook worden veroorzaakt door pijpschroefdraad wordt losgemaakt of kromgetrokken. Inspecteer de schroefdraad van de buis en zien of ze moeten worden aangescherpt of vervangen. Voor losgemaakt pijp threads, gebruik dan een sleutel aan te scherpen. Als dit niet helpt, wordt de gehele pijplijn vervangen. De eerste stap moet worden gedaan bij het vervangen van een gasleiding lijn is om de bestaande leiding los te koppelen en een nieuwe krijgen. De nieuwe leiding kan worden geïnstalleerd door eerst het wikkelen van vier lagen van teflon tape op de mannelijke pijpdraden. Zorg ervoor dat alle onderwerpen die worden behandeld met de tape en dat de band stevig verpakt. Wanneer dit gebeurt, de vacht van de vrouwelijke schroefdraad met pijp dope of pipe-joint compound. Schroef de nieuwe pijp op zijn plaats en draai met een sleutel.

Stap 5 – Test de nieuwe installatie

Liep zeepbel oplossing op het oppervlak van de nieuw geïnstalleerde pijpleiding. Dit zal u helpen bepalen of het lek niet is opgelost of niet. Als de test aangeeft falen, start de installatie van de nieuwe pijp opnieuw.

Afdichten van een aardgas lijn helemaal zelf is zeer gevaarlijk. Ga DIY indien het lek wordt veroorzaakt door een klein probleem, zoals een losgemaakte schroefdraad of kleine scheurtjes. Wanneer grote scheuren zijn ontstaan ​​de buizen te laten of klep is gebroken, is het het beste om te bellen een professional om het werk te doen. Hoewel u misschien moeten betalen voor hun diensten, zult u zeker van de veiligheid van uw hele familie en jezelf. Vergeet niet dat een verkeerde beweging met het afdichten van een aardgas lijn kan leiden tot ernstige complicaties.