hoe je uit elkaar te halen een gesoldeerde koperen pijp montage

Als u een koperen pijp montage heb gesoldeerd en het ontwikkelt een lek, moet u het uit elkaar nemen om het probleem te verhelpen. Dit is niet een enorme klus. Als u in staat om de koperen pijp montage samen solderen bent geweest zul je in staat zijn om het uit elkaar te halen. Het duurt slechts een paar minuten om een ​​gesoldeerde koperen buis fitting van de koperen pijp te scheiden. Wees gewaarschuwd, echter, dat je nodig hebt om aandacht te besteden aan detail.

Stap 1 – Turn Off Water

Stap 2 – Propaan

Voordat u begint te scheiden van de koperen pijp montage, moet u het water om het huis uit te zetten en ervoor te zorgen dat er geen water in de lijn waar je de fitting te scheiden. Voer de juiste kraan totdat er geen water meer uit komt.

Stap 3 – Propane Torch

U kunt ook legen alle leidingen in het huis lopen kranen in de badkamer op de bovenverdieping en in de kelder. Houd ze gaan totdat er geen water meer stromen, dan schakelt.

Stap 4 – Het scheiden van de Fitting

Plaats een hittebestendige doek voorzichtig achter de koperen pijp montage. Het moet groot genoeg zijn om dat hitte of vuur muur of hout buiten de pijp kan bereiken. De correcte plaatsing van deze van vitaal belang is, het is de moeite waard een paar extra minuten om ervoor te zorgen dat het precies goed.

Stap 5 – Verwijder Old Solder

Je moet het soldeer smelten voordat u de koperen pijp montage kan scheiden. Om dit te doen, steek de propaan fakkel en voer het uit over de hele gesoldeerd gebied. Houd het niet gericht op een enkele plek. In plaats daarvan moet je het verplaatsen en blijf doorgaan tot het soldeer begint te smelten. Houd de toorts, zodat de punt van de vlam tegen de koperen pijpfitting.

Stap 6 – Het schoonmaken van de Fitting

Wanneer het soldeer is gesmolten, kunt u de montage te scheiden van de buis. Neem je de waterpomp tang en leg ze op de fitting (niet op de buis). Beweeg en trek de koperen pijp montage langzaam en voorzichtig totdat deze uit de buurt van de koperen pijp vergemakkelijkt. Haast je niet in dit stadium. Het is beter om een ​​beetje meer tijd in beslag nemen en zorg ervoor dat het gaat weg zo schoon mogelijk.

Houd de koperen pijp fitting met de waterpomp tang en uitvoeren van de verlichte propaan fakkel over de montage op een oude soldeer smelten. Als het allemaal is gesmolten is, veeg het weg met een droge doek. Controleer de koperen pijp voor oude soldeer en gebruik de propaan toorts en een doek er als het nodig is.

Nu het soldeer is verwijderd, moet u het oppervlak van de koperen pijp montage schoon, dus het is klaar voor meer solderen. Wrijf het van binnen en van buiten met het schuurpapier. Dit zal ophelderen en ruwer het oppervlak, zodat de nieuwe soldeer wil grip op de juiste. Veeg eventueel stof weg om een ​​volledig schoon oppervlak te verlaten. Doe hetzelfde aan de buitenkant van de koperen buis.