hoe je een boot uitlaatspruitstuk vervangen

Het is belangrijk dat de boot uitlaatspruitstuk om de paar jaar worden vervangen, zodat het geen hot spots in de motor. Dit zal leiden tot ernstige inwendige schade aan de motor, die vervolgens zal betekenen een dure revisie of vervanging van de motor. Het vervangen van uw boot uitlaatspruitstuk kan een eenvoudig genoeg werk zijn, als je de juiste tools en reparatie handleiding.

In tegenstelling tot de motor van een auto, heb je vrij gemakkelijk toegang tot de boot uitlaatspruitstuk. Zodra de motorruimte open is, zal je de uitlaat-poorten aan de zijkant te zien. Het enige dat nodig is, is om een ​​paar bouten te verwijderen op het uitlaatspruitstuk zich om het te verwijderen. Gebruik een open steeksleutel om de bouten los te maken. Nadat de bouten zijn verwijderd, zul je in staat zijn om het uitlaatspruitstuk te verwijderen. Zorg ervoor dat de bouten opzij te zetten, zodat u ze opnieuw gebruiken.

Stap 1: Verwijder bouten Boat Uitlaatspruitstuk

Wanneer u het veranderen van de boot uitlaatspruitstuk, is de kans groot dat je nodig hebt om de dichtingen ook te vervangen. Dit is echter niet altijd het geval. Neem de tijd om de pakkingen te inspecteren, om te zien of ze nog steeds in werkbare toestand. Controleer of hoe ze passen, indien de gaten line-up, en als die er zijn tranen. Als u merkt, dan zul je nodig hebt om ze te vervangen.

Stap 2: Controleer uitlaatspruitstuk pakkingen

Het verwijderen van het uitlaatspruitstuk pakkingen is het deel van het project dat de meeste tijd zal duren. Je moet heel voorzichtig zijn bij het afschrapen van het materiaal, zodat je niet de aluminium behuizing te ruïneren. Gebruik een plastic schraper om de kleine deeltjes uitlaatspruitstuk te verwijderen. Zorg ervoor dat u alleen schrapen in 1 richting, om de mogelijkheid van krassen te verlagen.

Stap 3: Verwijder Manifold pakkingen

Zodra de oude manifold pakkingen zijn verwijderd, kunt u de nieuwe pakking kit te installeren. Dry fit alle pakkingen, om ervoor te zorgen dat de kit je hebt is de juiste keuze voor uw boot motor. Kijk goed naar hoe ze passen, en hoe de verschillende gaten line-up. Elke uitlaat lek zal de macht van uw motor te verlagen, zodat u willen ervoor zorgen dat de pakkingen passen perfect. Breng wat pakking sealer op het spruitstuk en zet de pakkingen op hun plaats.

Stap 4: Installeer nieuwe pakkingen

Stel de nieuwe uitlaatspruitstuk op zijn plaats. Zonder de pakkingen eronder te storen, plaatst u de nieuwe uitlaatspruitstuk op de motor. Hold is stabiel op zijn plaats en draai de bouten in de juiste gaatjes. Begin bij 1 hoek en draai totdat het goed vastzit. Ga dan naar de tegenoverliggende hoek. Ga door afwisselend bouten totdat ze zijn allemaal knus. Draai dan ze allemaal één voor één.

Stap 5: Installeer Boat Uitlaatspruitstuk

Zodra de nieuwe boot uitlaatspruitstuk wordt vastgezet op zijn plaats, start de motor en laat het komen tot bedrijfstemperatuur. Dit zal de uitlaat pakkingen te dichten op zijn plaats, dus ze zullen eventuele lacunes achtergelaten door de lucht te vullen. Controleer of er geen uitlaatgassen lekken. Zo niet, vervang dan de motorkap en geniet van uw boot voor de zomer.

Stap 6: Run Boot met motor