hoe je een deur pakking te vervangen op een pelletkachel

Leren hoe je een deur pakking te vervangen op een pelletkachel is een essentieel onderdeel van de jaarlijkse onderhoudsplan van de kachel. Pelletkachels verbranden van hout bij extreem hoge rendementen door gebruik te maken van grote hoeveelheden lucht door middel van een goed afgesloten ruimte. Indien de pakkingen op de kachel deur of glas niet de afdichting wordt verbroken en de kachel niet zoals bedoeld. Let op tekenen van deze door het onderzoek van de vlam en verbrandingskamer. De pellets moeten helder geel of wit verbranden met weinig roet opbouw. Als je roet, creosoot, of een donker oranje vlam merken, inspecteren uw deur pakking op lekken. Als u ontdekt, verwijder de deur en vervang de pakking.

Pakking vervanging kits bevatten zowel de nieuwe pakking en een kit om te helpen installeren. Bestel deze van de fabrikant van de kachel of kopen van een generieke kit en snijd het op maat. Wees ervan bewust dat touw pakkingen voor kachel deuren zijn significant anders dan glas pakkingen.

Stap 1 – Bestel pakking Replacement Kit

Gebruik de schroevendraaier om eventuele stuwing fragmenten uit de deur te verwijderen en leg ze opzij. Open de kachel deur en til deze recht uit zijn scharnieren. U kan nodig zijn om het lichtjes wrikken om het los te komen. Zet de deur opzij op een vlakke ondergrond, verpakken handdoek in de ring, zodat het niet zal krassen. Als u ook wilt de glazen pakkingen te vervangen, draait u de houders en til het glas uit de deur.

Stap 2 – Verwijder de deur uit Stove

Te beginnen met een plamuurmes of een schroevendraaier, weg te schrapen alle oude pakking materiaal van de pakking groef. Overgebleven resten van de oude pakking zal interfereren met het zegel van de nieuwe installatie en versla het doel van de vervanging. Nadat u de grote bits afgepeld, gebruik dan een staalborstel om de kleine stukjes te verwijderen. Wrijf tot slot het hele gebied af met een doek gedrenkt in een oplosmiddel oplossing.

Stap 3 – volledig verwijderen oude pakkingmateriaal

Om een ​​deur pakking installeren, lag een kleine kraal van de pakking lijm of cement in de pakking groef. Dan gewoon het touw rond de omtrek vallen. Er is geen noodzaak om het rekken. Als u de installatie van een glas pakking, zal er waarschijnlijk geen lijm of cement, maar eerder een papieren achterkant die loslaat om plakband onthullen. Vervang het glazen paneel in de houders na het reinigen van de oude pakking. Plak de nieuwe pakking rond de rand van het glas.

Stap 4 – Installeer nieuwe pakking

De instructies van de fabrikant voor waardoor de lijm of cement drogen. Dit kan duren van 30 minuten tot 24 uur. Als het droog is, vervang dan de deur door terug te schuiven op de scharnieren. Test nu je pelletkachel opnieuw om ervoor te zorgen dat er een goede afdichting.

Stap 5 – Laat Glue te drogen en weer in elkaar zetten