hoe te repareren rollen luiken

Als de rollende luiken zijn beschadigd, geplakt of niet werken, zijn er verschillende dingen die je kunt proberen alvorens te bellen in een professional. Hier zijn een aantal reparaties oplossingen die problemen op rollende luiken kunnen oplossen.

Als de lamellen zijn geplakt, is er waarschijnlijk iets jammen hen in de doos op de top van het venster. In de doos is de as of rol die de lamellen plaats houdt. Als één van de latten wordt verbroken, kan het geheel verstrikt raken in de as en vastlopen. Soms kan de primaire lamel verbonden met de wals zijn versleten en moet opnieuw worden bevestigd. Een andere mogelijke oorzaak is dat de haspel kwam uit van het wiel en kreeg rond het mechanisme.

Stap 1 – Bepaal de oorzaak van het probleem

Bloot te leggen wat het is dat de oorzaak is van de lamellen om vast komen te zitten, zoek de schroeven waarmee het deksel van de doos worden veiligstellen. Verwijder de schroeven, trek de deksel en leg deze opzij. Doe dit voorzichtig, want als elke veermechanisme in de doos af is gekomen, kan het terugveren en letsel veroorzaken. Draag een veiligheidsbril voor het geval dat.

Stap 2 – Het ontmaskeren van de oorzaak van de schade

Rol de lamellen te controleren of een van hen zijn gebroken. Elke lamel gebroken moet worden verwijderd en vervangen. Kunststof en aluminium lamellen worden gewoonlijk bevestigd aan de longitudinale gleuf klemmen. Houten latten hoepel bijlagen of clips ook. Om de lat te verwijderen, gewoon de clips of de hoepel bevestiging los en schuif de gebroken lamel uit de sleuf. Als slechts één lat is gebroken, bewegen alle latten bodem naar de top en het probleem is opgelost. Als er meer lamellen beschadigd, vervangingen aankoop plaats en installeren.

Stap 3 – vervangen Broken Slats

Rollen die het wiel zijn gekomen kunnen terug in hun oorspronkelijke locatie worden geplaatst. Terwijl de doos open is, controleer voor mogelijke onderdelen die off van haar standpunt is gekomen. Installeer ze correct om verdere schade aan het apparaat te voorkomen. Controleer alle bevestigingsmateriaal ook. Zorg ervoor dat de lagers, beugels en in het voorjaar hangers zijn vastgezet in positie. Raadpleeg de handleiding voor referentie.

Stap 4 – Re-bevestigen van losse onderdelen

Als de primaire lamel verbonden is met de roller is niet correct aangesloten of versleten is, controleer dan de montage gebruikte hardware. Als de bevestigingsmiddelen niet meer kan worden bevestigd aan de roller, kopen nieuwe in een winkel en installeren op de wals. Bevestig het primaire lamel en test de rollende mechanisme. Als het werkt, zet het deksel terug in de doos. Wees ervan bewust dat deze procedure kan vereisen het verwijderen van de gehele assamenstel dus zorg ervoor om te vragen om hulp van een vriend. De assemblage kan heel zwaar zijn.

Stap 5 – Re-bevestigen van de Main Slat