hoe je een acculader testen

Testen van uw batterij oplader kan niet alleen helpen bij het oplossen van problemen met uw elektronisch apparaat, maar kan zorgen voor een goede batterij, en verhoging van de levensduur van de batterij. Testen van uw acculader is eenvoudig, maar vergeet niet om veilig te werken.

Een belangrijk onderdeel van het gebruik van een multimeter of vergaarbak tester is de veiligheid. Overbelasting van een multimeter of het instellen van het naar de verkeerde instellingen kan direct schade aan de multimeter veroorzaken en zelfs een explosie van het apparaat tot gevolg hebben. Om een ​​stopcontact moet je een categorie III (voor gebruik op het apparaat outlets) multimeter hebben veilig te testen. Categorieën worden bepaald door de CEN EN61010 norm. Bakje testers moeten ook met zorg worden behandeld. Ze kunnen ook worden overbelast en de gebruiker moet voorzichtig zijn bij het testen van een uitlaat geen van de tanden aan te raken zijn.

Stap 1 – Veilig Werken met de multimeter

Voor een multimeter: Ten eerste, het opzetten van uw multimeter door het aanbrengen van puntige sondes en het inschakelen van de multimeter en het instellen van het aan de AC volt setting. Steek vervolgens de sondes in de twee verticale sleuven op de uitlaat, in gedachten houden dat het type B (NEMA 5-15 of Noord-Amerikaanse standaard) verkooppunten hebben de neutrale sleuf aan de linkerkant en de live-sleuf aan de rechterkant, samen met een geaarde slot op de bovenkant of onderkant. Als uw multimeter leest 110-120 volt dan wordt uw stopcontact goed werkt. Als het niet leest 110 – dan 120 volt, het vinden van een nieuwe uitlaat en herhaal stap 2.

Stap 2 – Zorgen Outlet correct werkt

Voor een bakje tester: Plaats uw bakje tester in het type B (NEMA 5-15 of Noord-Amerikaanse standaard) stopcontact. Als de tester geeft een goed werkend stopcontact, ga dan verder met stap 3. Als uw tester geeft een gebroken of defecte uitlaat, dan vindt een nieuwe uitlaat en herhaal stap 2.

Stap 3 – Plaats de batterijlader in Outlet

Controleer tanden van de lader. Als de enige tanden ontbreken, of de tanden zijn gebogen de oplader moet worden vervangen of vastgesteld door een professional. Ook, zorg ervoor dat er geen breuken in de draad of de draad van de beschermende plastic coating. Als de draad gebroken is of een plastic verpakking ontbreekt niet de stekker in de lader. Laten vervangen of door een professionele vast.

Stap 4 – Sluit apparaat naar Battery Charger

Sluit de acculader aan de macht van de elektrische apparaat aansluiting. Als het apparaat is het ontvangen van een lading, is de acculader op de juiste wijze functioneert. Als u niet zeker weet of uw apparaat is het ontvangen van een lading, raadpleeg dan de handleiding op tekenen van het opladen (LED-signalen, inschakelen bij het aansluiten op een stroombron, audiosignaal etc.). Als uw apparaat een lading niet ontvangt dan, het moet worden vervangen of gerepareerd door een professional.