hoe je raam luifels vervangen

Venster luifels zijn geïnstalleerd op de buitenkant van een huis om schaduw te creëren, af te schermen van de zon en de hoeveelheid warmte die de woning binnenkomt te verminderen. Dit kan helpen energie te besparen en de kosten voor koeling tijdens de hete zomermaanden. Er zijn verschillende soorten luifels beschikbaar voor aankoop, variërend van metal tot canvas en veel verschillende soorten kleuren, stijlen en decor. Hieronder vindt u instructies over hoe u uw raam luifels vervangen.

Verwijder de oude voortent materiaal. Als u de installatie van een gloednieuwe kit, ook alle van de hardware die aan het huis is bevestigd, met inbegrip van schroeven en armen te verwijderen.

Stap 1 – Verwijder de Oude Luifel

Als je eenmaal hebt ontmanteld en verwijderde de oude zonwering, het schoonmaken van het raam en gieten met warm water en zeep. Spuit het glas met glazenwasser en afvegen met een niet-pluizende doek. Retoucheren eventuele verf op het vormstuk rond het raam indien nodig. Schraap de bladderende verf eerste, schuren en breng daarna een nieuwe verflaag.

Stap 2 – Maak het Venster en Touch Up the Molding

Uitpakken het nieuwe venster luifels je net hebt gekocht en gelezen uit het instructieboekje. Controleer op specifieke onderdelen, zoals beugels, volant schroeven, minuten en armen die zich uitstrekken van het raamkozijn aan de luifel.

Stap 3 – Volg richtingen

Installeer de beugels op de balken van het raamkozijn. Voor extra ondersteuning, kunt u altijd de beugels installeren recht in de baksteen of de buitenste laag van het huis. Boor een 3-inch gat op het frame van uw huis. Schuif de beugels in het gat en zet hen op basis van aanwijzingen van de fabrikant. Maak dan de armen voor het raam luifels.

Stap 4 – Installeer de beugels

Bevestig uw raam zonweringdoek op zijn plaats. Het weefsel kan een eenvoudige doek of canvas zijn. Nogmaals, raadpleegt u de aanwijzingen voor uw specifieke raam luifel. Als u gebruik maakt van stof, zal het in het algemeen worden toegevoegd door een rollende buis. Als u gebruik maakt van een metalen luifel, dan zul je nodig hebt om de metalen clip aan de armen van de luifel die u zojuist hebt geïnstalleerd.

Stap 5 – Bevestig de Stof