hoe je veilig te breken glas na met behulp van een glassnijder

Wanneer je een glassnijder hebt gebruikt om te scoren glas, je nog steeds om de klus af door het breken van het glas langs de lijn die je hebt gemaakt. Een ding moet je niet doen, is gebruik maken van de glassnijder om de hele weg te gaan door het glas. In plaats daarvan, zijn er manieren om het glas correct te breken, dat helemaal niet gebruik maken van de glassnijder.

Voordat u het glas kan breken, moet u het glas te scoren langs een lijn met je glassnijder. De score moet diep genoeg om het glas te breken zijn. In feite is de glassnijder gebruikt om het glas langs die lijn verzwakken. Smeer de glassnijder met snij-olie voordat u hem gebruikt. Voer het over de lijn in het glas 3 of 4 keer. Gebruik een metalen liniaal om ervoor te zorgen scoor je langs een rechte lijn.

Stap 1 – het scoren van de Glass

Hebben gebruikt de glassnijder, moet u nu om het opzij te zetten. Er zijn drie methoden die u kunt gebruiken om het glas te breken, en ze werken allemaal goed. Voordat u een van hen te proberen, maar draag handschoenen om uw vingers te beschermen tegen glas in het geval van een ongeluk.

Stap 2 – Breaking the Glass

In de eerste methode, houdt de randen van het glas met uw duim op de top en je vingers gespreid eronder. Een stevige greep op het glas en draai beide handen naar buiten tegelijk. Het glas zal breken langs de ingesneden lijn die u hebt gemaakt.

Stap 3 – Pliers

Een andere manier om het glas te breken na het gebruik van een glassnijder is nog eenvoudiger, hoewel je nodig hebt om het meerdere keren oefenen om goed te beheersen. Leg één vinger onder de lijn die je hebt gemaakt met de glassnijder. Nu gebruik je andere hand naar de rand van het glas te heffen en geef het een push horizontaal. Dit geeft een zeer clean break.

De laatste methode is degene die de meeste mensen gebruiken. Leg het stuk glas op een tafel met de ingesneden lijn die door de glassnijder langs de tafelrand. Houd een deel van het glas stevig tegen de tafel. Pak de rand van het glas, dat verder reikt dan de tafel en naar beneden duwen. Het glas zal breken langs de ingesneden lijn.

In de meeste gevallen zul je een volledig clean break te realiseren. Er zullen momenten zijn, echter, wanneer je zult zien dat het glas breuk is niet schoon en je nodig hebt om wat extra stukjes glas die verder reiken dan de lijn te verwijderen.

U moet een tang voor de baan te hebben. Plaats de kaken rond het stuk glas je nodig hebt om recht te verwijderen met de toppen tegen de ingesneden lijn die door de glassnijder. Pak de tang stevig vast en trek naar beneden snel in een snelle beweging. Dit zal opstijgen de gewraakte stuk glas.

Scherpe randen resterende langs de snede rand van het glas kan worden gladgestreken naar beneden met behulp van een slijpsteen.