hoe om te testen en aan te passen garagedeur veiligheidssensoren

Garagedeur veiligheid sensoren zijn gevoelig voor pony en bashes en hebben de neiging om de uitlijning te verliezen als er iets raakt hen hard. Om te bepalen of ze moeten worden vervangen of gewoon aangepast, moet je kijken naar alle opties. Wanneer u onderzoeken hoe deze sensoren werken, besef je hoe ingewikkeld ze zijn. Een sensor is eigenlijk een elektronische lichtstraal die dingen ziet op zijn pad en wanneer geblokkeerd, reageert door te stoppen of omkeren van haar optreden. Dit zijn alle veiligheidsmaatregelen ingepast in uw garagedeur veiligheidssensoren.

Uw garagedeur veiligheidssensoren zijn te vinden in een van de twee plaatsen. Ze liggen op de deur zelf of op de rails van de deur nabij het vloeroppervlak. U zult meestal vinden ze gemonteerd op de rail van de deur.

Stap 1 -Waar vinden van de sensoren

Als je thuis komt en de garagedeur niet normaal te openen, is het tijd om te kijken naar de sensoren. Aangezien hun positie kwetsbaar (een aan elke zijde van de garagedeur), worden ze vaak blootgesteld aan schokken en stoten.

Stap 2 – Doe de Garage Door Veiligheid Sensoren werk?

Om veiligheidsredenen moet een persoon nooit stelden zich in de straal van de bundel naar de sensoren te testen. Gebruik iets dat niet uit of het wordt beschadigd, zoals een oude container. Moderne garagedeur veiligheidssensoren zijn meestal LED en als de sensoren correct worden uitgelijnd met de twee balken verbinden, moeten ze groen oplichten. Neem een ​​schone doek en heel voorzichtig veeg ze in het geval ze hebben opgebouwd stof of resten van een soort. Raak ze meer dan nodig of u misschien ook zet ze niet in de lijn.

Stap 3 – Controle van de Sensor Beams

Soms zijn de sensoren get knocked of sloeg het veroorzaken van een draad te breken, kom op drift, of alleen maar leiden tot een lichte ontkoppeling. Als het een lichte ontkoppeling, kan dit ertoe leiden dat uw garagedeur veiligheidssensoren met tussenpozen werken. Als de draden zijn gebroken, kunt u een soldeerbout gebruiken om ze op te lossen na het loskoppelen van het apparaat van uw stopcontact.

Stap 4 – Controle van de draden

Vergeet niet als de garagedeur werkt op de muur schakelaar, dan is de schuld zeker ligt bij de sensoren. Controleer de sensor operator batterijen. Over het algemeen hebben mensen de neiging om te vergeten dat de deur operator bewaard in de auto-accu’s vandoor gaat. Vervang hen en zien of dat werkt.

Stap 5 – Als al de rest ontbreekt

Je hebt al het bovenstaande stappen geprobeerd en iets wat nog steeds niet werkt. Hoe oud is de deur? Met de jaren door de veren die de deur werken verzwakken en de druk die door de motor moet misschien worden verhoogd. Als je kijkt naar de sensor op de juiste licht lens, moet u de kracht justeerschakelaar vinden net onder het licht. Als het een enkele garagedeur sensor zal het waarschijnlijk worden ingesteld op één. Zet hem een ​​fractie – slechts een fractie. Test de deur met iets kleins op het gebied net voor de deur zou sluiten. Als je het goed hebt ingesteld zal het naar beneden komen totdat hij dat object bereikt en dan opnieuw beginnen. U bent nu terug in het bedrijfsleven en hebben uw garagedeur veiligheidssensoren kreeg weer aan het werk.

Stap 6 – Het werkt nog steeds niet