hoe om vlekken spaanplaat

Spaanplaat kan een van de meest ingetogen materialen die er zijn. Niet alleen is spaanplaat goedkoop te gebruiken als bouwmateriaal, maar wordt ook gebruikt om vele soorten meubels bouwen. Als afwerking materiaal voor gebouwen, spaanplaat wordt niet vaak gebruikt, maar volstaat voor gebruik als ondervloer onder gevelbeplating, of als een frame voor kasten. Spaanplaat wordt vaak bedekt met een laminaat stof. Spaanplaat is gemaakt van schroot materialen uit de vorming van andere bouwmaterialen. Deze stukjes worden vermalen en gemengd met een epoxy en daarna gevormd tot een board. Ruwe spaanplaat kan worden verbeterd door kleuring, en dit artikel zal u tonen hoe.

Spaanplaat is zeer poreus en als zodanig zou het voor de kleurreactie te dichten. Als u van plan bent om spaanplaat buiten te gebruiken, zorg ervoor dat je buitenkant spaanplaat kopen. Het afdichten van het hout zal het mogelijk ongelijke kleur of verduistering van het hout te beperken. De spaanplaat zal ook veel langer duren. Meng een deel van het schoonmaakmiddel met warm water in een emmer en reinig het oppervlak van de spaanplaat met een doek gedrenkt in een sopje. Schrob het goed, als je nodig hebt om ervoor te zorgen dat de ondergrond vrij van vuil en olie. Dit wordt gedaan zodat de vlek kan goed worden opgevangen. Laat de spaanplaat te proberen voor twee dagen.

Stap 1 – Bereid de Spaanplaat

Met het oog op het hout voor een langere periode te beschermen en om een ​​nog vlek, wil je de spaanplaat voorbehandelen. Giet wat van de sealer in een verf-lade en rollen op 2-3 lagen. U kunt ook een doek te gebruiken om de sluitmachine veeg op het hout. De sealer zal de vlek veroorzaken lichter.

Stap 2 – Voorbehandeling

Raadpleeg het label op het afdichtmiddel en laat de spaanplaat drogen gedurende de aanbevolen tijd. Zodra de sealer droog is, kunt u de vlek toe te passen. Giet wat vlek in een verf-lade en rol de vlek op de spaanplaat in 3-voeten pleinen. Dit voorkomt dat de vlek uitdrogen voordat het kan worden afgeveegd. Als er teveel vlek, kunt u dit afvegen met een schone doek binnen vijf minuten na het aanbrengen. Zodra de lap volledig verzadigd is, gooi het in een emmer water, zoals vlek ontvlambaar kan zijn. Laat de vlek drogen gedurende minstens 8 tot 10 uur. Als je een donkerdere tint wilt, breng dan een tweede laag van de vlek.

Stap 3 – kleuren van de Spaanplaat

Als u wilt dat de spaanplaat te wasbaar en duurzaam zijn, dan twee lagen sealer toe te passen over de vlek. Als de spaanplaat is bedoeld voor gebruik binnenshuis, gebruik dan polyurethaan of acryl vernis. Voor buiten spaanplaat, wil je acryl- of een op olie gebaseerde vernis. Vergeet niet dat op basis van olie vernis zal geel na verloop van tijd zo te gebruiken met de nodige voorzichtigheid.

Stap 4 – Sealer