hoe u de gaskabel vervangen op een motorfiets

In de ongelukkige situatie waarin je eindigen met een gebroken gaskabel op je motor, moet u weten hoe het te repareren als u besluit om het zelf te doen. Motorfietsen zijn moeilijk om mee te werken in sommige opzichten, als gevolg van de minimale hoeveelheid van beweging en ruimte om je handen te krijgen in kleine spleten tussen de onderdelen. Dit kan heel gevaarlijk zijn, dus zorg ervoor dat je de juiste volgorde van de procedure te volgen bij het uitvoeren van de taak.

Plaats de motorfiets in een goed verlichte ruimte, zodat je in staat om elk onderdeel dat je gaat werken met te zien zijn. Zet de motor, zodat het niet wiebelen wanneer u werkt. Draai het stuur naar welke kant de gaskabel is gemonteerd en aan te bieden tal van slappe voordat u begint.

Stap 1 – Situering van de Motorcycle

Gebruik de set-aansluiting en een geschikt formaat dopsleutel om de bout los op de kabel montage op het stuur. Als uw motor heeft verschillende montage armaturen gebruik ook geschikt instrument nodig is, maar het is meestal een socket set. Verwijder de assemblage van het stuur. Wrikken opent de vergadering en maak de kabel van de behuizing.

Stap 2 – Verwijdering

Dit deel kan moeilijk zijn, want er zijn kleine obstakels die je kunt tegenkomen tijdens de verhuizing podium. U kunt clips of ringen hebben af ​​te nemen voordat u de kabel van de andere kant kan vrijgeven. Haal deze door zo ver als je kunt, totdat u aan een verstopping en verwijder de obstructie voorzichtig.

Stap 3 – Threading

Zodra u de hele kabel hebben met schroefdraad naar de andere kant kun je het los te maken uit de behuizing. U zult waarschijnlijk nodig een soortgelijke aansluiting aan de andere kant als je deed voor het front. Neem het hele kabel behuizing van de motor en voor te bereiden om het te vervangen door de nieuwe kabel.

Stap 4 – Other End

Neem de nieuwe kabel en beginnen waar u eindigden met het nemen van de oude uit. Begin bij de achterkant van de behuizing en bevestig met dezelfde bout dat de oude een op gehouden. Maak de behuizing en draai de aansluiting met de sleutel. Rijg de nieuwe kabel via dezelfde route die u gebruikt om de oude kabel verwijderen totdat hij het stuur aan de voorzijde bereikt. Nogmaals, zult u voldoen aan dezelfde obstakels die je ontmoet op het verwijderen podium, maar onderhandelen die op dezelfde wijze en alle toebehoren die nodig opstijgen vervangen.

Stap 5 – Vervanging

Zodra de kabel is door middel van schroefdraad is aan de voorzijde kun je de kabel aansluit op de behuizing op het stuur. U moet dezelfde hoeveelheid speling dat de oude kabel gehad te hebben. Misschien meer als de kabel is aangepast aan de motorfiets te passen. Draai de behuizing bout terug op de assemblage en strek het stuur. Als u nodig hebt om kleine aanpassingen te maken dan dat te doen voordat u de motorfiets motor te starten. Test de gaskabel en zorg ervoor dat het correct trekt.

Stap 6 – Montage