hoe compost voor de vervaldag te testen

Afgezien van de aankoop van een testkit, leren hoe om compost te testen voor volwassenheid is eenvoudig. Garden composteren is het verzamelen van afvalmateriaal uit de tuin of keuken en ze te laten ontleden om te gebruiken als meststof. Compost moet rijpen voordat het klaar is voor gebruik. Onrijpe compost zal doden uw planten, want het zal hevelen waardevolle zuurstof dat de wortels nodig hebben. U kunt uw eigen test uit te voeren met behulp van enkele eenvoudige benodigdheden.

Verdeel uw containers in twee sets van zes. Label de eerste zes containers met de datum waarop u van plan bent om uw test, het woord CONTROL beginnen, en nummer ze achtereenvolgens van de ene tot en met zes. Label de tweede zes containers op dezelfde manier, maar in plaats van het woord controle, gebruiken compost.

Stap 1-label uw Containers

Vul de zes containers die u bestempeld als CONTROL met de potgrond en vul de zes containers die u gelabeld COMPOST met je compost monster.

Stap 2-Get Dirty

Plant 6 zaden in elke container en het water hen. Plaats de containers in verschillende plaatsen over uw kamer of kinderkamer.

Stap 3-plant uw zaden en plaats je Containers

In de komende zeven dagen, het water elke container vocht vast te houden.

Stap 4-Water en Wait

Na de zevende dag, tellen en het aantal ontkiemde zaden die in elke kop opnemen. Zet die getallen in een grafiek.

Stap 5-Count Your ontkiemde zaden

Voor de controlegroep, verdeel het aantal ontkiemde zaden in een container door het totale aantal zaden gebruikt in alle 6 containers en vermenigvuldig dat getal met 100. Dit nummer zal u het kiempercentage geven. Herhaal dit voor alle zes containers. Herhaal vervolgens het hele proces voor de compost groep.

Stap 6-Doe de Math

Stap 7-Vergelijk uw resultaten

Als de kiemkracht in de compost groep significant lager dan de controlegroep, uw compost is onvolwassen. Als de kiemkracht gelijk aan de controlegroep is, dan is de compost klaar voor gebruik als meststof.

Herhaal dit proces opnieuw na de compost nog eens 21 dagen ouder is geworden als uw compost is onvolwassen. Als u niet wilt geen wiskunde gebruiken, zijn er twee eenvoudigere manieren om te testen op de vervaldag

Krijg twee potten en zet monsters van de compost in elke pot. Plant 5-7 radijs zaadjes in elke pot. Als ¾ van de zaden ontkiemen, dan is uw compost is volwassen.

Hier krijg je een handvol compost uit het midden van de composthoop en temperen het. Plaats deze in een plastic zak en verzegeling. Houd de zak gedurende zeven dagen bij kamertemperatuur. Open de zak en de geur van de inhoud. Als de compost ruikt aangenaam en heeft een aardse geur, dan is de compost is volwassen.

Het testen van uw compost zal zorgen voor de kwaliteit van meststoffen en een gezondere tuin.

Test One

Test Two