hoe je dak spanten elkaar splitsen

Als uw dak rafter connectors niet zichtbaar zal zijn na uw bouwproject is voltooid, kan het mogelijk zijn om deze spanten elkaar te verbinden met behulp van een dakspant splicing techniek. U wilt uw plaatselijke bouwvoorschriften te controleren alvorens dit type van de bouw, omdat er zeer specifieke manieren die spanten kan en niet kan worden bij elkaar gesplitst zijn. Indien correct uitgevoerd, maar dit kan een legitieme manier om balken met elkaar te verbinden zijn.

Gebruik een schuine plein aan de bezuinigingen in de nok raad van bestuur waar de spanten zal worden geplaatst meten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de insnijdingen zich op dezelfde afstand van elkaar en hebben alle dezelfde breedte en diepte.

Stap 1 – Meet Rafter en Ridge Cuts

Line de spanten op spanten paarden en snijd ze op lengte. Nogmaals, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat al uw rafters op dezelfde lengte worden gesneden. Gebruik een cirkelzaag, meetlint en een potlood om ervoor te zorgen dat alle spanten aan gelijkwaardige lengtes worden gesneden.

Stap 2 – Cut Rafters

Snijd een panoramisch mond inkeping in elk spant op het uiteinde dat op de lip van de buitenmuren van uw structuur zal rusten. Doe dit voorzichtig om een ​​gezellige en veilige pasvorm. Je moet in staat zijn om uw cirkelzaag gebruiken om deze bezuinigingen te maken. Zoals altijd, wees voorzichtig bij het gebruik van uw cirkelzaag om letsel aan uzelf en schade aan uw spanten te voorkomen.

Stap 3 – Notch Rafters

Beginnend bij het ene uiteinde van uw structuur, het uitlijnen rafters uit tegenovergestelde schuine kanten van uw dak, zodat ze voldoen aan de nok van uw huis. Zodra u 2 spanten afgestemd zodat ze elkaar in het midden, voeg ze toe aan de plaats met 16-penny nagels.

Stap 4 – Begin uitlijnen Rafters

Zodra de spanten tegen elkaar over een dragende balk of muur worden geplaatst, zult u in staat om de balken elkaar splitsen voor structurele integriteit. Om dit te doen, zul je hoekklampplaten gebruiken aan weerszijden van de kepers. Gebruik stukjes hout dat zijn dezelfde breedte als het spant zich balken en lijn ze aan beide zijden van het spant balken. Met behulp van 16-cent nagels, zet de schetsplaten aan beide zijden van het spant balken. Als alternatief voor deze spijkeren schetsplaten aan de balken, kunt u ook kunnen voorgefabriceerde metalen splicing platen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik voor deze doeleinden. Als u meer dan één set van spanten lassen, maar zorg ervoor om ze te wankelen op aparte dragende balken of muren.

Stap 5 – Splice Rafters Together

Dakspant splicing wordt typisch als laatste redmiddel voor het oprichten spanten en is niet algemeen de voorkeur construeren daken. Een ruiter is een veel betere manier om de nok te bevestigen aan uw dak, en zal bijna altijd een betere manier om te gaan.

Stap 6 – Structural Integrity