hoe je een lucht-lucht warmtewisselaar vervangen

Een lucht-lucht warmtewisselaar kan worden gebruikt om te helpen bij het verhogen van de efficiëntie van uw huis. Het wordt gebruikt op droogtrommel kleding drogen sneller door terugvoer van de afvoerlucht terug naar de droger, waardoor de hoeveelheid warmte die nodig is om het op te warmen. Ze kunnen ook worden gebruikt samen met thuis verwarmingssystemen om warmte terug in het huis dat wordt hoe dan ook uitgeput te dragen. De systemen kunnen kosten honderden tot duizenden dollars te installeren, maar het geld besparingen die u zal zien verminderde rekeningen van nutsbedrijven kunnen betalen voor deze in slechts een paar jaar. Als u een lucht-lucht warmtewisselaar die niet werkt, hier is hoe je het kunt vervangen.

Als u uw huidige warmtewisselaar opgezet in een gebied dat niet zal zorgen voor maximale efficiëntie, kunt u overwegen deze te ‘verplaatsen. Kelders zijn zeer geschikt voor dit soort warmtewisselaars. Als je zal moeten alle nieuwe leidingen in de gehele lopen te verhuizen, is het waarschijnlijk niet het beste idee om te proberen om het te verplaatsen.

Stap 1 – Controleer de locatie

Lucht-lucht-warmtewisselaar units kan zwaar zijn, zodat u een vriend voor deze stap willen. Controleer de vent kappen en te bepalen of je nodig hebt om die te vervangen. In de meeste gevallen is het net zo gemakkelijk om deze te vervangen, terwijl u bezig bent met het apparaat hoe dan ook, dus het is een goed idee om te upgraden. Verwijder de kap en leg terzijde als u het opnieuw te gebruiken. Als uw warmtewisselaar is vastgeschroefd op zijn plaats, dan is het net zo eenvoudig als het verwijderen van de bouten om het apparaat te verplaatsen. In sommige huizen maar de warmtewisselaars zijn geïnstalleerd op cement gewichten, en je kan hebben om weg te werken in het cement om het apparaat te verplaatsen. Verwijder alle leidingen verbinden en en deze te inspecteren om te bepalen of een van deze moet worden vervangen.

Stap 2 – begint met het demonteren

Zodra u het apparaat verwijdert u in staat zal zijn om de gaten die werden gesneden om de oorspronkelijke eenheid te installeren te zien. Controleer rond deze openingen om ervoor te zorgen dat ze zijn nog steeds in goede vorm. U kan nodig zijn om nieuwe flexibele leidingen lopen, dus controleer de openingen voor dit zo goed. U kan nodig zijn om een ​​aantal van deze te versterken als ze in slechte staat.

Stap 3 – Controleer alle openingen

Ga je gang en vervang broze of oude leidingen nieuwe leidingen. Dit is goedkoop en kunnen veel van de problemen veroorzaken.

Stap 4 – Vervang Ductwork

Als u het hergebruik van de oude kap u kunt dit nu opnieuw te installeren. Voor een nieuwe kap moet u misschien wat extra bezuinigingen maken als de pasvorm is niet perfect.

Stap 5 – Plaats de Kap

Plaats de nieuwe warmtewisselaar weer op zijn plaats. Als u gebruik maakt van het bestaande platform, test voor de veiligheid. Niet te haken de wisselaar nog niet.

Stap 6 – Vervang Wisselaar

Stap 7 – Plaats de afvoerbuis

De nieuwe lucht-lucht warmtewisselaar moet zijn eigen condensatie buis hebben. Dit zou moeten lopen van het toestel naar een afvoerputje in het gebied. Plaats deze en zorgen voor de aansluitingen goed vastzitten.

U kunt nu de stekker van de nieuwe warmtewisselaar in en test het uit.

Stap 8 – Test het uit