hoe je een wasmachine water inlaatklep vervangen

Als u merkt dat de wasmachine vullen met water of als het niet de kleren goed drogen, is een indicatie dat je nodig hebt om het water inlaatklep te vervangen. Met de juiste tools en deze gids vindt u in staat zijn om de inlaatklep zelf vervangen. Hier is hoe je het doet.

Ga door de handleiding en ontdek de specificatie van het water inlaatklep. Noteer het serienummer van het water inlaatklep en hoofd naar de bouwmarkt om een ​​vervanger te krijgen.

Stap 1 – Het kopen van de Water inlaatklep

Voordat u begint met het vervangen van de water inlaatklep, snijd de watertoevoer naar de wasmachine. Er is in het algemeen een watervoorziening knop aan de wasmachine of stop de watertoevoer naar het hele huis.

Stap 2 – Watervoorziening

Zoek de buizen of pijpen die aansluiten op de wasmachine. Gebruik een tang om de hete en de koude toevoer slangen los te koppelen.

Stap 3 – toevoerleidingen

Zodra de levering buizen zijn losgekoppeld, zal het verzamelde water uit stroomt. Het beste zou zijn om een ​​emmer te plaatsen om het water niet morst en verspreid op de grond te waarborgen.

Stap 4 – Bucket

Het verwijderen van de afvoerslang zal u voorzien van een betere bereikbaarheid. De buis wordt op zijn plaats gehouden door een klem achtig systeem. Trek de buis uit de machine.

Stap 5 – Drain Hose

De volgende stap is het toegangspaneel opstijgen. Alleen dan zul je in staat zijn om het water inlaatklep bereiken. Het paneel wordt bij elkaar gehouden door middel van schroeven. Gebruik een schroevendraaier om het paneel te bevrijden.

Stap 6 – Access Panel

Stap 7 – Neem de Access Panel Off

Na het nemen van de schroeven uit, zal het paneel los te komen. Het enige wat je hoeft te doen is schuif en til het. Dit zal de toegang panel uit te maken van de wasmachine.

Er zullen draden die aansluiten op de water inlaatklep. Deze draden vergemakkelijken de activering van de water inlaatklep. Er zullen twee aansluitingen elk op het hete en koude kraan. Noteer de plaatsing voordat u de kabels los te koppelen.

Met behulp van een schroevendraaier draait u de greep van de schroef aan de linkerkant van het water inlaatklep. Zodra de schroef wordt verwijderd, het water inlaatklep glijdt uit zijn greep.

Zoek de waterlijn, die eruit ziet als een slang, uit het water inlaatklep. Kijk voor de klem op de klep. De waterlijn ligt dicht bij het.

Neem nu de nieuwe water inlaatklep en sluit de waterlijn die u hebt verwijderd in stap 10 naar de nieuwe klep. Schuif de klem terug op zijn plaats. Mogelijk moet u een tang gebruiken.

Stap 8 – loskoppelen van de draden

Stap 9 – Verwijder de waterinlaatklep

Stap 10 – Loskoppelen van de Waterlinie

Plaats het water inlaatklep in de sleuf en schroef hem aan. Sluit alle draden en plaats het toegangspaneel terug op zijn plaats. Sluit de toevoer en afvoer buizen.

Stap 11 – Installatie

Stap 12 – Eindelijk