hoe houten stoelpoten te repareren

Houten poten stoel zijn meestal het eerste ding om te tekenen van slijtage vertonen. Stoelen lijden sommige zware mishandeling tijdens hun leven maar in plaats van het gooien van de stoel en te vervangen door een nieuwe, is het zeer snel en eenvoudig zelf te repareren, zonder hoge kosten. Voor deze oefening gaan we werken aan losse spindels.

Verwijder de stoel spindels en zand langs de rand stukken die uit de deuvelgaten kwam. Soms is de deuvelgaten kan splitsen of worden vergroot. Als dit is gebeurd om je stoel kunt u kleine houten tandenstokers gebruiken om wig in de plug gat als je de spil te vervangen.

Stap 1 – Schuren

Lijm de uiteinden van de stoel spindels en plaats ze in de deuvelgaten. Als ze een beetje te veel beweging laten zien, zet een tandenstoker binnen en breek het af als er genoeg binnen om hem vast te houden.

Stap 2 – lijmen

Gebruik de band klem rond de hele stoelpoten aan het frame strak genoeg om de lijm te laten drogen en bewaar het frame vorm te houden. Als de lijm voldoende tijd om te drogen heeft gehad, verwijder de klem.

Stap 3 – Klem