hoe sectie een betonnen oprit

Er zijn 2 redenen waarom een ​​betonnen oprit secties worden gegoten – eerste, als het meer dan 20 voet lang, en eveneens indien opritoppervlak zal gekroond, dat wil zeggen, het zal hoger zijn in het midden en aan de zijkant dichtst bij het huis fundering dan aan de andere kant. Volg deze procedure voor het snijden een betonnen oprit terwijl het wordt gegoten.

Stap 1 – Bouw de Concrete Forms

Stap 1 – Bouw de Concrete Forms

Plaats houten palen in de grond om de 3 voeten langs elke buitenrand van de oprit, zodat de toppen zijn 6 inches boven de grond. Strikband tussen de palen bij 4 inch boven de grond, zodat ze vlak na de grond contouren als uw oprit hellingen naar beneden naar de rijbaan. Curve de inzet naar buiten aan elke kant waar de oprit aan de wegrand, zodat voor eenvoudiger in- en uitstappen.

Stap 2 – Markeer de secties

Snijd de multiplex in de lengte doormidden en curve 1 sectie voor elke zijde van de oprit binnenkomst, nagelen het aan de inzet. Stel de 2 bij 4 planken in de grond binnen de lijn die je gevormd met de palen en touw, en spijker de planken om de inzet met 2 geleid nagels. Solliciteer motorolie met de verfkwast royaal op de planken waar ze het beton zullen ontmoeten, om makkelijker te verwijderen in te schakelen nadat het beton zet stevig vast.

Stap 3 – Giet het beton in de formulieren

Vanuit de garage naar de weg, markeren de eerste 10 voet lange sectie met een crossboard van 2 bij 4 plank, dezelfde breedte als de oprit gedeelte aangebracht tussen de 2 parallelle planken langs de oprit zijkanten, en zorg ervoor dat de crossboard is op 90 graden aan de zijkanten. Controleer het niveau door te rusten een waterpas bovenop. U vindt deze crossboard verplaatsen naar de tweede sectie te markeren, dus niet spijker op zijn plaats. Boor 2 gaten in de buurt van de top van deze raad, een aan elke kant, 1 inch in diameter. Olie het goed, zodat u deze gemakkelijker glijden later. Voeg de wapeningsstaven elke 3 voeten, verhoogd op stenen of bakstenen ongeveer 2 duim boven de oprit basis.

Stap 3 – Giet het beton in de formulieren

Met minstens 2 helpers, klaar om het beton gelijkmaker, wanneer het wordt gegoten. Gebruik een 10 loopplank met 1 persoon aan elk uiteinde, bewegen in afwisselende hoeken in het natte beton zodat het niveau van de bovenkant van het formulier planken. Schep het overtollige beton en verplaatsen naar de volgende sectie. Eindig het eerste gedeelte met een stier float, om bellen pop uit het beton, dan troffel en vegen zijn boven om een ​​geribbelde oppervlak te maken voor een betere tractie. Verplaats de crossboard naar het einde van de tweede sectie en herhaal de stromende en nivellering proces.