hoe de zorg van de Japanse zijde te nemen

De traditie van de productie van de Japanse zijde dateert uit de zestiende eeuw. De Japanners maakten zijde het nabootsen van de zijde weven stijl uit hun Chinese en Koreaanse buren. In de periode van tijd dat de Japanners de kunst religieus hebben bestudeerd en is tot zulke hoogten dat vandaag de dag hun vaardigheid in het maken van zijden handwerk gemaakt, is de hele wereld bekend is voorbij.

De zijde die in Japan is rauw en van zeer hoge kwaliteit zodat het vaak een veel gewilde materialen. Deze zijde wordt niet alleen gebruikt om de traditionele kleding, zoals shantoeng en habutai, maar ook verschillende soorten zijde schilderen, sjaals en verschillende materialen voor verschillende toepassingen vervaardigen. Omdat de zijde is van zeer fijne structuur extra zorg moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat ze worden bewaard volgens de instructies vermeld in de richtlijnen.

wassen Time

Hier zullen we discussiëren over een aantal maatregelen die moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de stof niet verslechteren.

Zeep en wasmiddel

Wanneer u het wassen van de Japanse zijden kleding, zorg ervoor dat de kleding niet in de wasmachine worden gehouden voor meer dan 10 minuten. Langer dan alleen verminderen de totale levensduur van het kledingstuk

Water temperatuur

Teveel zeep waarvan suds veroorzaakt is niet noodzakelijk voor het reinigen Japanse zijde. Omdat ze zijn kwetsbaar, zou thuis ingrediënten zoals azijn of zeer milde zeep met de juiste pH-balans voorkeur.

Dingen om te vermijden

Japanse zijde kleurstoffen zijn zeer gevoelig en vatbaar voor bloeden bij blootstelling aan water een temperatuur boven 16 ° C. Gebruik dus altijd koud water, omdat het voorkomt kleurverlies en alikruiken veroorzaakt als gevolg van harde wassen. Ten slotte Japanse zijden stoffen mag niet meer dan gedroogd als het statisch kleven kan veroorzaken

Het opslaan Tips

Traditioneel mensen hun toevlucht te stomerij wanneer ze willen hun dure kleding schoon te maken. Toch is gebleken dat in plaats van toevlucht tot stomerij, eenvoudigere alternatieven reinigen van de zijden stof en hem in een koelkast onder compartimenten voor ergens vóór strijkbout betere resultaten oplevert.

Parfums en eau de cologne moet tijdens het reinigingsproces worden voorkomen dat de kleur van het kledingstuk niet wordt verstoord. Tijdens het strijken ervoor moet worden gezorgd dat alleen de licht verwarmde ijzer worden gebruikt, en het kledingstuk moet worden gestreken alleen op de binnenzijde zodat er geen schade wordt toegebracht aan de handgemaakte werkzaamheden op het exterieur

Japanse zijden kledingstukken zijn zeer delicaat en ze worden het best bewaard als ze worden opgehangen in de kast. Vouwen ze kunnen plooien veroorzaken en het kledingstuk heeft een hoge kans op het krijgen van gescheurd uit de gevouwen hoeken. Zorg moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat deze kledingstukken niet worden verpletterd met andere doeken. Het behandelen van de zijden doeken met een mousseline zijde wordt toegevoegd aan de houdbaarheid

Japanse zijde wordt nog steeds beschouwd als een van de duurste en beste kwaliteit zijde geproduceerd in de hele wereld. Echter, het verzorgen van een zijden gewaad niet al te veel moeite, tijd en geld. Met weinig zorg de Japanse zijde kan worden gehouden fris, zacht en nieuw voor de komende jaren.