hoe een auto thermostaat vervangen

Als u vindt dat uw auto motor uitzonderlijk heet in een korte periode van tijd, het probleem is waarschijnlijk met de auto thermostaat te liggen. Met de mogelijkheid om te lokaliseren en vervang het onderdeel zal u helpen om uw oververhitting problemen op te lossen

De eerste stap die nodig zijn om een ‚Äč‚Äčauto thermostaat te vervangen is om de toegang tot het systeem kan krijgen. Til de motorkap en ervoor zorgen dat het is beveiligd, zodat er geen risico dat te laten vallen en het veroorzaken van schade. Dit zal u toelaten om de thermostaat, die u onder de radiator cap zal vinden vinden. Terwijl het dragen van een dikke paar handschoenen, zet een doek over de radiator dop. U zult dan in een positie om langzaam verwijderen van de dop tijdens het luisteren voor de vrijlating van de druk. Wanneer het geluid stopt, kunt u de kap volledig te verwijderen.

Stap 1 – Toegang krijgen

U kunt de auto thermostaat identificeren door een kort stuk zwarte slang die toegankelijk in de radiator zal zijn, zal dit op het deksel van de thermostaat bevestigd. U zult merken dat er een bout aan beide zijden van het deksel en de slang is geklemd op zijn plaats. Afhankelijk van de wijze waarop de slang is bevestigd, kan een schroevendraaier of een tang worden gebruikt om de bouten die zijn plaats houden te verwijderen. De slang kan dan worden gedraaid uit haar deelneming met de hulp van wat glijmiddel als blijkt stijf. Heeft u een container bij de hand tijdens dit proces aan een koelvloeistof die zal worden uitgebracht op te vangen.

Stap 2 – Verwijder Thermostaat Hose

Met de slang verwijderd, zul je in staat zijn om ook te verwijderen van de thermostaat deksel. Gebruik een sleutel om de twee bouten die het deksel op zijn plaats houden te verwijderen. Til de klep op zijn plaats nadat ze zijn verwijderd en de thermostaat in te trekken met zich mee. Let op de uitsparing die de thermostaat uit zodat u weet wordt verwijderd wanneer de vervanging moet gaan. Gebruik een plamuurmes de bestaande pakking van de thermostaat deksel en een stuk schuurpapier verwijderen zodat er geen sporen daarvan blijven en dat het oppervlak schoon en glad.

Stap 3 – Verwijder Thermostaat Cover

Monteer de nieuwe auto thermostaat op zijn plaats na ervoor te zorgen dat het veermechanisme is correct op zijn plaats. Breng wat pakking kit om de thermostaat deksel en het deksel basis, zal dit u toelaten om ervoor te zorgen dat er geen lekken zijn wanneer het systeem wordt afgesloten. De pakking op dit punt en zorgen dat de gaten voor de bouten goed zijn uitgelijnd.

Stap 4 – Fit Thermostaat

Vervang de thermostaat deksel lang met de bijbehorende bouten om het te beveiligen. U zult dan in staat zijn om het proces om te keren naar de radiator dop te vervangen. Vervang de verarmde koelmiddel indien nodig. Laat de auto niet starten totdat de pakking kit droog is, zult u dan in staat zijn om te controleren of de nieuwe auto thermostaat correct werkt.

Stap 5 – Close en eindigen