hoe gescheurde karpetten repareren

Hoe je een gebied tapijt te repareren, hangt af van wat voor soort tapijt u eigenaar. Sommige soorten, zoals oosterse tapijten, zijn beter aan professionals wanneer nodig reparaties. De meeste karpetten moet gemakkelijk te repareren thuis en dit kan een aanzienlijke hoeveelheid geld te besparen. Volg gewoon de aanwijzingen hieronder voor de juiste probleem.

Stap 1: Gevlochten Rugs

Gevlochten tapijten kunnen gemakkelijk worden verholpen. Gewoon verwijderen van de streng van de draad die is los en gebruik dan een afgeronde bekleding naald om de vlecht weer bij elkaar te naaien.

Als een deel van het tapijt is aan vervanging toe, ongedaan te maken het tapijt vlecht op dat punt. Re-vlecht, het toevoegen van de juiste lengte van het materiaal te maken voor wat verloren is gegaan. Terugslag het tapijt, het naaien van de spoel op zijn plaats vanaf de onderkant van het tapijt.

Stap 2: Het naaien

Andere soorten karpetten kunnen gebruikmaken van naaien ook. Plaats de gescheurde randen op elkaar en naai van de bodem met behulp van een afgeronde bekleding naald en enkele sterke draad. Zorg ervoor dat u de draad af te stemmen op het tapijt ontwerp indien mogelijk.

Stap 3: Neem vanaf een ander gebied

Het is mogelijk om vezels uit andere gebieden van een tapijt nemen en ze in de gescheurde, indien het tapijt groot genoeg. Wanneer dit te doen, zorg ervoor dat het gebied ontleend niet zichtbaar is. Met behulp van een tandenstoker en lijm, hechten de vezels aan de gescheurde gebied.

Stap 4: Lijm de omgeving

Als geen van de vezels werden verloren wanneer de scheur plaatsgevonden, is het mogelijk om gewoon lijmen het tapijt weer samen. Borstel stof en losse vezels voordat u begint weg. lijm toe te voegen aan de ene kant en plaats de twee gescheurde kanten op elkaar. Probeer om deze look zo natuurlijk mogelijk te maken. Wrijven met een nagel borstel zodra de lijm droog is kan vaak helpen.

Stap 5: Duct Tape

Dit is de eenvoudigste en vastten oplossing en biedt een goede optie als alle of de meeste van de vezels zijn nog steeds op zijn plaats. Gewoon duct tape de verscheurde gebied samen aan de achterkant van het tapijt. Nogmaals, probeer om deze look zo natuurlijk mogelijk te maken. Borstel weg kleine stofdeeltjes en losse vezels. Zet de gescheurde randen elkaar en bevestig de duct tape.

dure Rugs

Sommige karpetten zijn goedkoop gekocht en garanderen niet professionele reparatie in de eerste plaats. De eenvoudige methoden hierboven besproken werkt in deze gevallen en anderen. Als u op zoek bent naar een duurdere tapijt te repareren, professioneel advies.

Reageer snel

Het hoeft niet moeilijk te zijn om deze reparaties uit te voeren en ze hebben niet veel tijd in beslag nemen. Zolang de reparaties worden uitgevoerd wanneer de scheur wordt opgemerkt, er geen zorg van het probleem om slechter.

Door het gebruik van de werkwijzen die hierboven zijn, is het mogelijk om zowel geld te besparen en vasthouden tapijt dat sentimentele waarde door het repareren van scheuren thuis in plaats van het nemen van het tapijt om een ​​professionele voor reparatie kan hebben.