hoe je een airbag dekking te testen

Als u onlangs vervangen uw airbag te dekken, moet u ervoor zorgen dat het correct is aangesloten voordat u wegrijdt. Een volledige test door een professionele monteur met de juiste testopstelling is nodig, maar er zijn een paar dingen die je zelf kunt doen voordat u uw auto te nemen naar de winkel om te testen.

Draai de sleutel in het contactslot naar de “On” positie zonder het starten van de auto. De lampjes op je dashboard dient te activeren op dit. Kijk uit voor de airbag licht. U kunt het aantal keren dat knippert tellen en vergelijk dit met een fout lijst als je wilt, maar er zijn meer dan 35 combinaties van mogelijke fouten. Als de airbag lampje gaat branden en blijft branden, ga dan naar stap 2.

Stap 1 – Test de Ignition

De meest voorkomende reden zou u een foutcode te krijgen voor de nieuwe airbag of airbag afdekking zou een sensor stekker die niet goed is aangesloten zijn. Om dit te controleren, gebruikt u de ohmmeter op de sensoren te testen. Als dit een probleem aangeeft, ontkoppelen en sluit de sensor en probeer het opnieuw.

Stap 2 – Gebruik de multimeter

Alleen gecertificeerde monteurs zullen toegang hebben tot een testopstelling hebben. Als de lampjes nog steeds opkomen, kan het een groter probleem. Zoek een monteur met een testopstelling en hebben het getest op officiƫle foutcodes voertuig en ga vanaf daar.

Stap 3 – Gebruik een Test Rig