hoe je een vaatwasser water inlaatklep testen

Als u problemen ondervindt met uw vaatwasser, is het nuttig om te weten hoe je een water inlaatklep testen. Deze kleppen worden aangestuurd door één of twee spoelen. Tijd, ofwel de solenoïden of de afdichtingen zelf kan falen.

Voor werkzaamheden aan de vaatwasser, de stekker uit de elektriciteits- en watervoorziening. Je kan het loskoppelen of uitschakelen van de stroomonderbreker om de stroom van elektriciteit te stoppen. Watervoorziening kan meestal worden uitgeschakeld in de hoek halte onder het aanrecht.

Stap 1: Lock Out Vaatwasser

Schroef het paneel kick in de linker of rechter benedenhoek door het verwijderen van 2 tot 4 schroeven. De klep zal verbinden met 2-4 draden als het aanbod en de afvoerslang. Verwijder de draden met een tang, trek niet aan hen.

Stap 2: Expose Valve

Sluit de ohmmeter naar de terminals. Een lezing van oneindigheid geeft aan dat de elektromagnetische is mislukt.

Stap 3: Test elektromagneten

Zelfs als de solenoïde werkt, kan de verzegeling verbroken of vaatwasmachine inlaatklep kan worden verstopt met voedselresten. Maak de toevoer en afvoer slangen indien nodig te inspecteren.

Stap 4: Test Valve Seal