hoe om elektriciteit op te slaan om het huis

Met de stijgende energieprijzen en de steeds toenemende behoefte aan energiebesparing, zijn de meeste mensen nadenken over hoe om elektriciteit te besparen. Er zijn veel dingen die je kunt doen om elektriciteit te besparen rond het huis. De meeste van ons gebruiken meer elektriciteit dan we nodig hebben, en met een beetje alertheid en discipline, kunnen we een aanzienlijke verlaging van de elektriciteitsrekeningen te bereiken, en ook een verschil maken voor het milieu.

Elke keer in een tijdje, een wandeling rond uw huis om ervoor te zorgen dat de onbezette kamers hebben lampen, ventilatoren, air-conditioners, televisie, radio’s of computers. Iedereen in je familie moet zich bewust zijn van het belang van het behoud van elektriciteit. Maak er een gewoonte van om rond te kijken en schakel alle apparaten voordat u een kamer verlaat.

Stap 1 – Controleer Uw Elektriciteit Usage

Bij de aanschaf van nieuwe toestellen, kijk voor de energie-rating, en de aankoop van alleen energie-efficiënte modellen. Hoewel deze toestellen meer kosten, zullen ze bespaart u veel meer geld op de lange termijn, door middel van energiebesparing. U kunt ook in aanmerking komen voor belastingvoordelen voor de aankoop van energie-efficiënte apparaten, en isolerende uw huis naar tocht en lekken te voorkomen. Een goede isolatie is van cruciaal belang om de energie-efficiëntie. Het voorkomt het warmteverlies in de winter, en kan ook verwarming te verminderen tijdens de zomer. Uw ramen en deuren moeten zo goed luchtdicht zijn.

Stap 2 – Zorg ervoor dat uw apparaten zijn efficiënt functionerende

Tijdens de zomer kunt u het koelen kosten te verlagen door het gebruik van schaduwen, elektrische ventilatoren, efficiënte ventilatie en ook het planten van bomen rond uw huis. Zorg ervoor dat uw openingen en luchtkanalen worden ongehinderd door meubels of apparatuur. Laat de ventilatieopeningen en oven filter regelmatig schoongemaakt, om afzettingen te voorkomen dat blokkeert de vrije luchtstroom. Regelmatig schoonmaken zal resulteren in een maximale efficiëntie van uw verwarming en airconditioning. Als er leegstaande kamers in het huis, sluit de ventilatieopeningen zodat de warmte of koude lucht in de andere kamers kunnen worden geconcentreerd. Houd onbezette kamers gesloten.

Stap 3 – Maximize Energy Nut

Vermijd het uitvoeren van de vaatwasser, wasmachine of droger als ze niet worden gevuld. U kunt een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit die anders onnodig verloren zou gaan redden. Vermijd het instellen van de verwarming te hoog tijdens de winter of de airconditioner te laag tijdens de zomer. Met behulp van een programmeerbare thermostaat kan u helpen om veel geld te besparen en energie te besparen op hetzelfde moment.

Minimaliseer het gebruik van warm water, en neem kortere baden. Laat het water lopen wanneer u met de hand afwassen of je tanden poetsen.

Vermijd het inschakelen van de verlichting overdag. Gebruik TL-lampen in plaats van gloeilampen. Ze zijn veel hoger rendement en ook een langere levensduur. Vermijd het koken van voedsel in kleine hoeveelheden of partijen, als u gebruik maakt van de oven. Gebruik gebruiksvoorwerpen die op passende wijze worden gedimensioneerd voor de branders. Laat de koelkast langer open dan nodig is. Gebruik timers of bewegingssensoren voor buitenverlichting.