hoe om te vertellen als uw auto luchtfilter moet worden vervangen

Weten wanneer uw auto luchtfilter moet veranderen is belangrijk. Niet alleen een schone oliefilter verbeteren van de algehele prestaties van uw auto, maar het verbetert ook het benzineverbruik, versnelling, enz. In de huidige wereld van de hoge gasprijzen, het verhogen van gas kilometers van een voertuig is belangrijk voor de meesten van ons. Wist u dat het hebben van een schone lucht filter, afhankelijk van het merk en model van uw voertuig, kan het verhogen van uw gas kilometers met maar liefst 14%? Ook kan de versnelling van uw voertuig worden verbeterd met maar liefst 11% .; Een auto motor is 10.000 liter schone lucht voor elke liter benzine verbrand, zodat u het belang van het behoud van een schone lucht filter kan zien. De volgende 4 stappen helpen u uw auto luchtfilter te handhaven op haar optimale efficiĆ«ntie en om te helpen u weet wanneer u de filter moet veranderen; Stap 1 – Let op uw Gas Mileage;. Besteed aandacht aan de gas kilometers uw auto krijgen. Een veel voorkomend symptoom van een vuile luchtfilter is een daling in het benzineverbruik. Door het handhaven van een schone, efficiĆ«nte luchtfilter, kunt u besparen op de brandstofkosten. . Door het controleren van uw gas kilometers ten minste maandelijks zul je in staat om alle ongewone daling in het benzineverbruik te wijten oa vuil filter merken zijn; Stap 2 Let op elke Spark Plug Problemen; Een vuile luchtfilter sterk belemmert het bedrag van de luchtstroom naar de motor, wat op zijn beurt leidt tot een overdreven rijke lucht-brandstofmengsel. Overdreven rijke lucht-brandstof kan dan vervuilen de bougies die op hun beurt leiden tot uw motor te missen. Dat merkt u wanneer uw auto ongeveer idles en je hebt problemen met het starten van het,. Stap 3 – Let op de “Service Engine Soon” Light; Een brandstofmengsel dat is te rijk zal deposito’s te verhogen op de motor die het meest waarschijnlijk de reden zal zijn de “service Engine Soon” licht te verschijnen. Als dit lampje gaat branden, moet u uw luchtfilter controleren om te zien of het is vies en moet worden vervangen; Stap 3 – Let op het uiterlijk van de luchtfilter;. Als uw luchtfilter is gloednieuw, zal het er wit of gebroken wit . Als u uw luchtfilter te onderzoeken en er rekening mee dat het vol is van vuil of is donkerder van kleur, is dit een indicatie dat het tijd is om het filter te vervangen. Bij de behandeling van uw luchtfilter, moet je het doen in het licht van de dag of met een zaklamp. Omdat pollen en stof, die je niet gemakkelijk zien, kan ook verstoppen uw luchtfilter, is het belangrijk dat u de filter te vervangen ongeveer elke 12.000 tot 15.000 mijl. Volg de richtlijnen in het instructieboekje van uw voertuig. Als uw voertuig op onverharde wegen of in het stadsverkeer wordt gedreven met veel stoppen en starten, moet u het luchtfilter vaker te vervangen; Stap 4 – Let op het vermogen van uw voertuig te versnellen;. Als je auto lijkt niet in staat zo goed als zij doorgaans doet versnellen, kan het tijd om uw filter te vervangen.