hoe open haard roosters vervangen

Lamellen zijn slots die zorgen voor de ventilatie van uw haard. Zij zijn gemeenschappelijke kenmerken gas en hout haarden, gemaakt van verschillende basismaterialen zoals koper en goud platen. Deze versieringen kunnen worden schoongehouden door het passeren van een vochtige doek over hen en niet door het gebruik van agressieve chemicaliën, omdat dit zal de afwerking beschadigen. Echter, zoals met alles, ze zijn gevoelig voor slijtage. Als uw regelmatige inspectie komt met roestvlekken, strepen of gaten, moet u deze lamellen te vervangen. Gelukkig voor u, kunt u kopen doe-het-zelf kits van uw dichtstbijzijnde bouwmarkt om uw kansen op een succesvolle poging te verbeteren.

Het is belangrijk om veiligheid te handhaven indien het om delen van uw haard. Zorg ervoor dat de gasklep is uitgeschakeld voordat u begint. Vervang de lamel panelen bij de open haard is cool.

Stap 1 – Voordat u begint

Meest jaloezie panelen bevinden zich op de bovenste en onderste kwart van de haard, maar dit is afhankelijk van het merk. Afhankelijk van hoe ze vast in positie in de eerste plaats, ze te verwijderen moet heel eenvoudig. Gebruik de schroevendraaier als de lamel werd geschroefd. Anders zal een aantal open haarden kunt u deze panelen schuiven uit hun slots eenvoudig en zal alleen een sleepboot of twee nodig hebben.

Stap 2 – Het verwijderen van de lamellen

Voor de top lamellen, trek het naar voren en weg van de open haard voor deze verwijdering. Sommige onderste rooster panelen moet een knop worden geduwd voor hun openingswedstrijd. Zodra je dit hebt gedaan, verwijder het paneel van binnen terwijl duwen tegelijk te verschuiven van links naar rechts.

Stap 3 – Vervang de lamellen

Dit moet net zo eenvoudig als stap nummer 2 en is gewoon een kwestie van omkering. Op de bestaande motorkap van de vervanging assemblage van de bovenste lamel, hoe lager het nieuwe paneel in de sleuven op de onderste rand van het kabinet bovenflens. Zet deze op zijn plaats met behulp van scharnieren schroeven en bevestigingsmiddelen, indien nodig of afhankelijk van uw haard te maken. Gebruik de schroevendraaier om het scharnier schroeven en afstandhouders waar nodig vast te maken. Herhaal dit proces met de onderste rooster.

Notitie

Roosters zijn er in verschillende modellen, maar dat betekent niet dat je kunt de handel in uw versleten één voor één die specifiek is voor een ander open haard type. Neem contact op met fabrikant voor modelspecificatie en instructies over hoe om te gaan over.

Je hoeft niet altijd een schoorsteen vent nodig om tegemoet te komen voor de ventilatie van uw haard. Lamellen zijn dan ook een gemeenschappelijk kenmerk met gas open haard. Installeer een eenvoudige vent pijp in de ruimte waar u wilt uw gas / hout open haard tegen een kleine vergoeding te houden. Vergeet niet om de lamellen wijd open tijdens het gebruik om luchtcirculatie en warmte productie te verhogen in de betreffende ruimte