hoe aan de grond staaf weerstand te testen

De functie van welke grond stang is om de stroom die wordt teruggewonnen in een defecte elektrische circuit in de buurt van je huis om de aarde rond de aardpen verdrijven. Als u dit nog niet hebt, kunt u eenvoudig installeren een aardpen voor uw huis. De regel is dat hoe lager de weerstand het heeft, des te beter het doet. Echter, na verloop van tijd de vochtigheid van uw bodem, de corrosie van uw grond staven, het verlies van contact van uw draden, en nog veel meer kan weerstand uw grond hengel te verhogen. Dit is de reden waarom strenge controle in uw kant is absoluut noodzakelijk. De veiligste manier om een ​​aardpen testen is door een clamp-on tester.

Vergeet niet dat je gaat om samen te werken met elektriciteit. Je moet niet over één nacht ijs. Draag hoogspanning handschoenen de hele tijd dat u zal worden omgaan met draden. Zorg ervoor dat uw handen en voeten droog zijn voordat ze in contact komen met de grond staaf.

Stap 1 – de veiligheid te garanderen

De gemakkelijkste manier voor u om de weerstand van een grond stang te meten is om een ​​clamp-on tester die je kunt krijgen bij elke bouwmarkt te gebruiken. Je moet visueel inspecteren uw clamp-on tester. Controleer de kaken door ze te openen en te sluiten. Zorg ervoor dat het openen en sluiten mechanisme werkt perfect. Controleer ook om te zien of er sprake is van vuil, stof, vuil of andere vreemde voorwerpen in de klem kaken, en zo ja, krijgen het af met een schone doek.

Stap 2 – Bereid de Clamp-On Tester

Het volgende ding dat je moet doen is kalibreren clamp-on tester zodat het de juiste informatie levert. Sommige testers zal alleen moet u de draaischakelaar ingesteld op ohm. Wacht tot het opstarten te voltooien. Heeft de kaken niet open en klem de tester op de grond stang, terwijl de clamp-on tester is nog steeds het kalibreren. Dit zal volledig pot de kalibratie procedure, waardoor een meting gedaan daarna onnauwkeurig. Meest clamp-on testers kalibratie countdown die het begin en het einde van de kalibratieprocedure zal betekenen hebben.

Stap 3 – Kalibreer de Clamp-On Tester

Wanneer u klaar bent met het kalibreren van uw clamp-on tester, gewoon klem het aan uw grond staaf of haar elektrode. U zult de weerstand op het display van uw clamp-on tester te vinden. Zorg ervoor dat uw clamp-on kaken tester zijn volledig gesloten, als een semi-open klem zal het meten van de weerstand van de grond stang aanzienlijk veranderen. Dat is de reden waarom je jezelf volledig vertrouwd te maken met uw clamp-on tester voordat u deze gebruiken om weerstanden te meten. Een ideale aardpen weerstand moet minder dan 3 ohm.

Stap 4 – Klem de tester aan de Ground Rod

Als u wenst te weten te komen over de grond of lekstroom, alles wat je hoeft te doen is om de draaischakelaar op mA of A. Controleer uw clamp-on handmatige tester als het gebruik maakt van een ander soort configuratie. Wanneer u klaar bent met dat, gewoon klem de tester op de elektrode of de dirigent van uw grond staaf. De grond stroom of lekstroom zal worden weerspiegeld in het display van de clamp-on tester.

Stap 5 – Meet the Ground of Lekstroom

onderwerpen