hoe je een bloem bed te transformeren in een rotstuin

Het proces van het omzetten van een bloem bed in een rotstuin zal een beetje planning en tijd in beslag nemen. Als je het goed doet, hoewel, je zult niet langer zorgen te maken over het onkruid, snoeien of het opruimen van dode plantenresten. Met een mooie inrichting en een gevarieerd assortiment van rotsen, zult u in feite een stenen bloem bed. Het kan niet bloeien in het voorjaar, maar het zal een hands-off, aantrekkelijke deel van uw landschap te zijn.

Stap 1: Schakel de bloem bed

De eerste stap naar het maken van uw rotstuin zal zijn om de bloem bed van alle plantaardig materiaal te wissen. Gebruik de schop als je moet, om de wortels van het onkruid, bloemen en groente voorraden ontgraven. Niet beknibbelen op deze stap. U moet het bed van alle plantaardige resten te verwijderen.

Stap 2: Niveau Out the Bed

Met de rots rake, het niveau van de grond in wat vroeger de bloem bed. Als alternatief, kunt u proberen het regelen van de bodem op een beetje een upgrade naar een gehelde rots tuin te creëren. Wanneer het bed is aan de kant van een heuvel, is deze al ingedeeld. Deze stap is bedoeld om algemeen zelfs de bodem.

Stap 3: Leg een onkruid mat

Meet de afmetingen van het bed en met de schaar, knip de wiet mat te passen. Als het bed is breder dan de mat, vast een aantal strips om het hele bed te dekken.

Stap 4: Pea grindlaag

Op de top van het onkruid mat schop op een even dikke laag grind. Dit zal als onderbekleding voor de rest van de stenen. Zorg ervoor dat het bestrijkt het hele weed mat. Zijn er grenzen aan de bloem bed, zoals bender board, hout of gras randen, vul in het grind tot het.

Stap 5: Vijver steen plaatsing

U hoeft niet zo veel vijver stenen-afhankelijk van de grootte van de rotstuin één of twee zakken moeten volstaan. Verdeel ze gelijkmatig over de erwt grind. Ze zijn vele malen groter is dan een stuk grind, zodat hun plaatsing worden contouren en diepte aan de tuin.

Stap 6: Middelgrote en grote stenen plaatsing

Na de vijver steen is naar beneden, beginnen om creatief lay-out van de grote en middelgrote stenen die je hebt. Semi-edelstenen zoals agaat, thunderheads en versteend hout zal een mooie aanvulling toe te voegen aan grote stukken obsidiaan, puimsteen of andere interessante rotsen. Rangschikken zodanig dat de kleinere stukken niet volledig geblokkeerd door grotere stenen. Er is echt geen goede manier om de stenen uit te leggen. Wat wil u en uw smaak zal de ultieme rechter.

Het draaien van een bloem bed in een rotstuin gaat meestal het opruimen van de bloem bed, zodat er geen onkruid groeit er in de toekomst en tot vaststelling van de verschillende lagen van kiezels en stenen. Hoe het eruit ziet zal grotendeels worden tot uw smaak en de rotsen die je beschikbaar hebt. U kunt altijd toe te voegen later nadat u verzamelen meer stenen of halfedelstenen, maar tot die tijd de rotstuin zal worden ontworpen.